péntek, május 02, 2008

Mááájus elseje. Illetve kettedike.

Újra itt. Délelőtt kilátogattunk a gödöllői reptéren szervezette "Repmajális" c. szervezményre. Nem beszélek túl sokat róla, lévén sosem volt a lételemem a sokemberes-bulizós hely, szóval tagadom, hogy kurajól éreztem volna magamat; ezért csak pár fotó meg egy rövid vélemény. Szóval alapvetően jól megszervezett dolognak látszott. 500,- Ft a parkolás a reptér területén, ami hááát elmegy - viszont mindezért a város szélétől álltak már a sárga mellényesek, egyirányúsított utakon, profi módon beirányítottak a füves parkolóba, (majd kifele is), logikus módon rendezték el a közlekedést. Talán a kivezető úton lehetett volna némi jelzés, hogy "jófelé mégy", mert 3 kilométer földút után kissé bizonytalannak éreztem magamat, hogy nem rossz irányba jöttünk e ki. Egyébként kompliment. Ilyen forgalomszervezést utoljára Németországban láttam. Soha rosszabbat, komolyan; ezzel teljesen elégedett voltam. A füves reptér területén tágasan, nem egymás szájában helyezkedett el minden, egy pillanatig sem volt az az érzésem, hogy tömegnyomor lenn, pedig nem voltak kevesen. Gyerekjátszók, csúzdák, kvadosok, ugrálóvár, kisállatsimogató, körhinta, dodzsem, meglepően civilizált Chevy-kereskedő, kevésbé intelligens Peugeot-kereskedő, Citroenesek, tuningautó-show (ég a pofám, de volt egy kocsi, amiről gingom sincs, mi volt), teljesen feleslegesen kiállított BTR-60 és Gaz-66 (ui. el voltak zárva, közel se lehetett menni, akkor meg minek).

Negatívum? Egy dolgot hiányoltam: szabad használatú csákányt vagy fejszét, amivel a büdös paraszt búcsús cigányok max. hangerőn nyomatott hangszóróit szét lehetett volna verni. Olyan energiával szóltak, hogy a közelben elmenve simán szívritmus-kiesést lehet szenvedni a légnyomástól. És fos volt a zenéjük, egyszerre, egy időben 3-4 Fásy-mulató jellegű számot nyomott egymással párhuzamosan mindegyik banda.

Fotókról: egy Gazelle (fantasztikus bemutatót repült, maximális dícséret illeti), a tegnapi Po-2, az ismert Li-2 (itt egy jó cikk róla), Li-2 áll, Li-2 kigurul, Li-2 repül, Li-2 mélyrepülésben jobbról, Li-2 mélyrepülésben balról. Li-2 és a Gazelle. :-) A fos HP fényképező ellenére egész tűrhetőek lettek a fotók. (Igen, énn is látom, hogy el van állítódva a dátumozás és körbe se vágtam a képeket.)




Nincsenek megjegyzések: