péntek, október 19, 2007

Kerepes, na b+

Na, ismét alkotott az önkormányzat (mármint az a testület, amit így neveznek): hozott egy határozatot. Itt is megjelent. Érdemi hatása nyilván nem lesz azon kívül, hogy a hírről hallók egy része csóválja a fejét, nyilván egy része örül, a legtöbben viszont tuti morognak, hogy megint egy idióta dolog miatt kap országos figyelmet a falu.

Horn Gyula ellentmondásos személyiség ellentmondásos múlttal, akit mostanra a kórházból valszeg csak kitolni fognak; Havas Szófia meg nyilvánvalóan hülyeségeket beszélt akkor, amikor a neve nagyobb publicitást kapott. (Ő az, aki szerint '56 kizárólag a bűnözők által kirobbantott buli volt.) Szóval hagyjuk már Gyula bácsit a májzsugorával, Szófiának meg pont akkora joga van hülyeségeket beszélni, mint mindenkinek ebben az országban.

Gond az, hogy ennyi erővel ki kellene tiltani az össze MSZP-st, aztán a szadeszosokat, aztán a bal-szimpatizánsokat, aztán azokat, akik nem helyeslik a Franka tetteit meg pozícióját, aztán azokat, akik nem teszik ki az árpádsávos zászlót (mint a felvégi kocsmán vagy a zsófialigeti kricsmi falán 4x5 méterben), aztán fajtiszta magyar falunak kikiáltani Kerepest, szögesdróttal megvédeni a környező magyarellenesektől és hadat üzenni Izraelnek. Tetszik érteni, miről beszélek? Ezt hívják kirekesztésnek, és egy nagyon veszélyes tendencia felé vezető lépést tett meg Franka.

A legnagyobb gond, hogy önkormányzat ilyent nem tehet. NEM az a feladata. NEM politikai szimpátiákat és aktuálpolitikai nézeteket kell képviselnie. A végrehajtás pedig (mármint kihagyni a Palotást, Rózsás Erikát meg az általam nem ismert MSZP-s nőcit) egyrészt vadul büdösparasztság, másrészt sajnos nagyon jól példázza, hogyan képzeli (és szokta) a falut irányítani a hungarista társaság: private property. (Nem, nehogy azt higgyétek, hogy csak a "pártonkívüliként" megválasztott Franka az.)

A dologgal van még egy probléma: alapvetően a polgármester és a stílusa az, aki a falu nagyobb részének nemhogy nem kívánatos, hanem egyszerűen szalonképtelen. Jobban tenné, ha a szerencsétlen falu mentális szétbaszása helyett kizárólagosan azzal foglalkozna főállásban, amihez tényleg ért: Unicumok pusztítása.

Nincsenek megjegyzések: