szombat, december 09, 2006

Útépítés


Folytatódott, lefele is épül az út. Egyik szomszéd jóindulatú, bár kissé hülye megjegyzése szerint "Egy bolond százat csinál", márminthogy Zsuzsi összeszervezte a felvégen az út rendbetételét és ezzel bebolondította a lejjebb lakókat is. Ôk sem sokat vacakoltak, megrendelték a földmunkagépet, Lajos hozott 90 méter csövet, gép árokás, csô lefektet, reggelre itt is az esô, 2-3 napon belül érkezik a zúzott beton Klinkáéktól. :-) Szerencsénk volt az idojárással, hogy még pont megúsztuk a nagy sarakat.

Zsuzsi elvitte traktor-nézôbe a fiúkat, Zsiga "természetesen" még ebédelni sem volt hajlandó hazajönni - bebolondította a traktoros Fülöp Gábort is, akárcsak múltkor Tóni bácsit. Franka is megjelent, gondolom emelendô a tett dicsfényét és ellenôrizni a domíniumban történteket; nameg késöbb majd fel tudja használni példaként az utca összefogását a falu többi része felé. Persze mi tagadás, igaza van, sôt én sem tennék másként, egy ekkora helyzetet ostobaság volna kihagyni PR-szempontból - dehát nem tehetek róla, akkor sem tud egy hangyafülnyit se szimpatikussá lenni nálam egy ilyen arrogáns pali... aszongya: "Na, na, jól dolgoznak??" Némi értetlen hallgatás után diplomatikus válasz: "Igen, az itt lakók jól dolgoznak..." Úgy hangzott tôle, mintha ott lenne a sok büdös paraszt az ô hûbérében, és a falu virágzása érdekében teljesítik a rájuk kirótt feladatot - pedig hát mindenki a saját utcáját, házát, környékét próbálja az önkormányzat helyett rendbentartani... a traktoros ember meg nem kevés tízezret kaszál ezen a munkán. "Össze kell fogni, csinálani, dolgozni, megszervezni!" - bizám, anyád. Nem csak akkor kéne odatolni magadat, amikor minden leszervezve, kifizetve, lerakva, elgereblyézve. Talán túlságosan civilizált helyen dolgozok és szokatlan nekem ez s tílus - nem tehetek róla, a szôr feláll a a hátamon az ilyen fasisztoid dumájú, arrogáns, beképzelt egy alaktól. :( Nyaff.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak óvatosan az ilyen alakokkal.
Én egy ilyen fasisztoid alaknak lecsavartam egy irgalmatlan fülest.Mert nem birtam tovább a mocskos dumáját.Sajnos munkahelyen történt.
A főnők (imerve ezt a tetüt) felajállota hogy Én mondjak fel.Igy tiszta lappal válthattam.
Ugy hogy rá se toj.Mert a legerősebb kőtél is elszakad egyszer.
Ez a 80-as években volt,de most is görcsbe ugrik a gyomrom ha ez a rohadék eszembe jut.

Zak írta...

Tök igazad van Sévold, csak hát itt falun becsukott szemmel meg nem lehet élni... az az egyetlen szerencse, hogy ahhoz meg nagy a falu, hogy túl gyakran lássa az ember.