szombat, december 02, 2006

Bejöttek a mi utczánkba

Na hát az történt, amit kedden gondoltam... Idézem magamat: Az úttal semmi sem történik, az már a "mi dolgunk lesz". Így is lett. Persze nem annyira gáz, mint hittem, sôt mondhatni, egész jól sült el a súrlódások ellenére. Labancz adott néhány nevet, telefonszámot Zsuzsinak, aki felvállalta az szervezkedést. 3 napig tiszta stresszben volt, de megoldotta. Klinka szállított zúzott betont, Tóni bácsi (helyi ember, valami iszonyat régi Skodája, igazi Dongó motorja, technikai csemegéi vannak az öregnek otthon) a tolólapos Zetort, szomszédok a pénzt. :) Egyszerûnek hangzik, pedig nem volt az. Klinka embere kavart a szállítással, késett és nem szállított eleget elsôre, szomszédok nyafogtak, Zsuzsi sírt, másik szomszéd a végén lövészárkot ásott körösztbe - de végül kész lett.

2-3 éves, régebbi felvételeimen még borzalmasabb az út állapota; most ezt a tavaszit találtam hirtelen, amikor Csokiék elôtt elsüllyedtem a sárban:


Tegnap délelôtti az elsô szállítmányról és esti képem a másodikról sajna nincs. Én hülye kora délután beálltam a kocsibehajtóba, aztán az esti szállításnál a részeg billencses odaborította elém a 12m³ zúzott betont. Tóni bácsi még akkor este széttolta kissé a traktorral, hogy szomszédom be tudjon állni a garázsába, de elôttem még így is 40 centi magasan állt. Ha nagyon akartam volna, talán ki tudok ügyeskedni a kisautóval, de nem mertem kockáztatni. Hát, buktam egy jó ebédet meg egy jó társaságot a Trófeában. :( Szóval ma reggel így nézett ki a placc:


Dél elött kicsivel (mikor máskor) jött a tegnapi ember (józanon) és borított a hiányzó 5-6 köbmétert.


Egy óra múlva megjelent Tóni bácsi a Zetorral és ügyeskedett. Látszott rajta, hogy évtizedek gyakorlata van a kezében... ugyan kellett lapáttal utánaigazítani a munkájának, inkább mégis az csak fazonírozás volt. Kívancsi vagyok, az öreg mi mindent tudna mûvelni egy korszerû JCB-vel. :)


És estére elkészült a lapátolás-gereblyézés-leporolás is, ilyenre sikeredett az utca:


Mindenesete jobb mint volt. Zsuzsi jól megszervezte, jól alkudott, házanként 13 ezerbôl kijött minden; ciki az, hogy a Polgármesteri Hivatal fogja verni a mellét... Nyaff.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyen csak nálunk van.
Ez a "Magad uram ha szolgád nincsen!"tipikus esete.
Aki meg nem csinált semmit döngeti a mellét,és megvan róla győződve,hogy mindenki azt hiszi Ő áll a helyzet magaslatán!:@

Névtelen írta...

Lett volna még egy megoldás! A jól bevált T-34-es harckocsi. Mindenki lecserélte volna az utcátokban erre a gyönyörű oliv zöld csodára a járgányait. Ezektől biztosan még a "labancz" is rettegne.
Sőt többszörösen felhasználható, lehetne vele riogatni a barna bőrű favágókat, szabadidőtökben pedig jó pénzért besegíthetnétek a volt Kossuth terieknek rendszert dönteni!