kedd, november 28, 2006

Kavarás az utcában...



Muszáj leírnom, mert felrobbank vagy agyvérzést kapok vagy nemtom mi lesz... Amióta itt lakunk, azóta kínlódunk az "utca" pocsék állapota miatt. Földút van, nyáron porzik, mint a Szahara, télen meg olyan, mint a Novoszbirszket Vlagyivosztokkal összekötô permafrost alapú autópálya egy 40 fokos hôség után - vagyis bokáig érô sár. Akadt el már mindegyikünk kocsival nemkicsit, anyám a karját törte el, szomszéd csaj a bokáját ficaította ki, máskor a mentô nem tudott feljönni hozzá és életveszélyes állapotban gyalog kellett levinni, futómûvek, motorvédô lemezek, olajdeknik, stb. stb. Na most jött ez az übermensch polgármester meg az IQ-hiányos alpolgármestere (és dögöljek meg, ha értem, miért nevezte ki, amikor ez a szerencsétlen hülye nyomta fel a Választási Bizottságnál, miatta lett dupla szavazás), hogy majd ôk megoldják, lesz vízelvezetés meg klassz utca meg minden. Jó, még örültem is, hogy ha már náci van a falu élén, akkor legalább értelmes dolgokra fordítja a nagy pofáját meg energiáját. Na, ma reggel megszólalt a láncfûrész, ügyeletes kismamák rögtön az utcán termettek, hogy mivanmá. Hát, vágják ki a kiserdôben a fákat, hogy legyen hely a vízelvezetô ároknak. Hurrá!


Aztán kezdtek kiderülni a dolgok.
  • Az árok a házsor végétôl lefele kezdôdik, vagyis a mostani dzsuva a felsô 8 ház elött megmarad.
  • A víz eddigis lefolyt a völgy aljába, most nem fogja elérni, hanem két méterrel feljebb fog egy árokban folyni - adtunk a szarnak egy pofont.
  • Út alatti vízátvezetés az utca szintje felett álló házaktól nem lesz, vagyis ugyanúgy az útra megy a csapadék meg a hólé - az árkot nem fogja elérni a víz, ez látjuk évek óta.
  • A fákat a falu másik felén lakó cigányok vágták ki annak fejében, hogy elvihetik tüzelônek - aztán még elvinniük se kellett, a falu kistraktora jött a fáért, azzal vitték.
  • Nem az út mellett döntötték a fákat, hanem egy sávot vágtak az úttól 2 méterre.
  • Miután Zsuzsi felhívta a tökéletlen Labanczot, hogy akkor most mégis mi lesz, akkor derült ki, hogy holnap jön az árokásó gép, amit majd mi kifizethetünk.
  • Az úttal semmi sem történik, az már a "mi dolgunk lesz".
  • Ja, délelôtt felbukkant Fényestekintetû Franka is, jóváhagyandó az újabb nagyszerû alkotást.
Érdekes, amikor a két éve felajánlott házankénti 100 ezres hozzájárulás kellett volna, akkor a Labancz hirtelen mézesmázosan megtalálta a nejemet a választás utáni második napon.... Most az utcából senki nem tudott semmirôl, hiába jártatjuk évek óta a pofánkat, nem hogy nem kérdeztek meg, de szólni se voltak képesek, hogy akkó' mostan mi lesz. Szóval most lesz a kiserdô közepén egy fáintos 100 méteres árok, eltûnt pár köbméter fa, a hivatal veri a mellét hogy mily jót tett velünk - mi meg az 500 méteres utcában szopunk tovább a sárban.

1 megjegyzés:

Zak írta...

3 nappal késöbbi plusz info: a cigányok nem hazavitték fûteni, hanem a Hegy utcában árulták tüzelônek az itt kivágott fákat.