kedd, március 25, 2008

bicsak

Újra itt. Gyorsan egy reggeli post, mert nemtom, hogy jutok géphez aztán, és ha mégis, lesz e kedvem írni... Szóval vmelyik nap jött a Zsolti, hogy hát van e késem, merthogy mi lesz velem, ha valami jó csaj le akar támadni valahol és hirtelenjében elő tudok e rántani valamit, levágni róla a bugyiját. Gyorsan megegyeztünk abban, hogy eme némileg utopisztikusnak tűnő szituászióban nem kést vesz elő az emberfia (úristen, micsoda szar egy poén volt már akkor is, így utólag leírva meg kimondottan keserves....), majd átnyújtott egy kést, hogy azért ha mégis... Lényeg a lényeg, kaptam ajándékba egy crosslockot, ezt akarom megmutatni nektek. Vot áná:



Nos hát ha jól megnézzük, akkor látszik, hogy nem kimondottan az a kézzel készült, 300 frankos Klötzli, hanem Klotzli és nem Michael Walker tervezte, hanem Waker :-) aki feledékenység miatt
(ha jól rémlik) Gorcsev Ivánnal ült egy cellában Batáviában, miután a saját kését egy angol matróz hátában felejtette. Azóta inkább a saját neve alatt Hongkongban gyártatja a bicskákat.

Anyway, az
ujjlenyomatnélkülien zsírúj bicsak rendesen össze van szerelve, nem lötyög, nem csavarodik, nem hajlik. A pengéje a látványos fekete eloxálás alatt nyilván közönséges 420 acél lehet. Szép simán, bár kissé nehézkesen nyílik-csukódik; nyilván bejáródik majd. Becsukott állapotban az él nem ér hozzá a markolat belső részéhez sehol, vagyis nem súrlódik, nem kopik, nem csorbul. Egy enyhe biztosító a helyén tartja, hogy a zsebemben véletlenül ki ne nyíljon, ami, unter uns gesagt, kínos lenne még akkor is, ha már nem tervezek újabb gyermekeket. Ugyanemiatt nem lehet lendületből nyitni; majdcsak kibírom valahogy. :-) Egyetlen kifogásom, hogy a markolat két héját összerögzítő imbusz- vagy mifene-csavarok vagy használtak vagy nagyon kapkodva szerelt Li Ping, mert alaposan megnézve azért látható, hogy csúnyán deformálódott majd' mindegyiknek a belső része.

Ezzel együtt tényleg örülök neki, mert a régi, hasonló késemet a fene tudja, hol és mikor elhagytam, márpedig crosslock nélkül nem lehet meg manapság sem egy józan életű könyvszerkesztő, sem egy IT-rabszolga.

Nincsenek megjegyzések: