szerda, február 28, 2007

Rákóczi út, v5 és Gólyavár

Tegnapi fotók. Azért ilyenek, mert csak a kis HP-t vittem zsebben, nem volt kedvem cipelni a Fuji táskáját.

Ez a zseniális, vastag, hangszigetelt, bombabiztos ajtó választja el a földszinti éttermet (ami immáron biztos, hogy önkiszolgáló lesz) a mellette levô elôadótól. Komolyan fel nem foghatom, ki volt az az idióta, aki azt képzelte, hogy ez így mûködni fog... :-( az órát zavarni fogja a kajaszag (igen, kajaszag, nincs az az elszívó meg zárt ajtó, amin át ne szûrôdne) meg a zabálás, az éttermet pedig zavarni fogja az elôadó hangosítása. Ugyanis biztos vagyok benne, hogy hangosítani kell, ha a hallgatók érteni akarják az eszcájg-csörgéstôl az elôadó szavát. Nade milyen jó lesz nekünk, mert kapunk 10% árengedményt. Hát erre mondják mifelénk a parasztok, hogy pompás ajánlat, feld...@tjuk az x-ezer forintos menübôl adott kedvezményünket...


Ez meg itt alantabb az alagsori menza. Igaz, kissé night-club-hangulata van, (pontosabban ilyen színvilággal és világítással egy szûk helységbe inkább sûrû cigifüstöt meg kurvákat tudok inkább elkézelni, mint egyetemi menzát) meg kisebb, mint az Ajtósi menzája, de sebaj, biztosan özönleni fognak a hallgatók.
Tele van az alagsor raktárokkal a konyha oldalán, nekem meg az angolosoknak 0 (nulla) használható hely maradt a másik oldalon, mert ami lett volna, azt teletolták a szellôzés túlméretezett csöveivel. Innentôl az eladásra váró könyveimet, jegyzeteimet vigyem fel a másodikra. Igaz, végülis csak pár ezer van belôlük... az emeleteken meg 200 kg/m² a födém teherbírása, ott azért fognak nyafogni, hogy nem bírja a könyveket, tegyem máshová. Peeeeersze, hóóógyne; lényeg, hogy a Kipszernek kényelmesebb legyen a pinyôben, majd félreállok nekik, sôt én kérek elnézést.


Ja, ennek az alagsori konyhájából látja el a Kipszer egész Budapest területén készétellel a partnereit. Ez effektíve úgy néz ki, hogy amikor az ember a Trefort-kert vagy a MUK4A felöl megközelíti az R5 ojjektumot, akkor elôbb átverekszi magát a keresztben parkoló (merthogy úgy fér oda rakodni) ételszállító autókon és a kajaszagon, aztán elmegy a menza külsô része mellett, ahonnét jön fel megint az edénycsörgés meg tózse kajaszag, elsétál a földszinten az étterem mellett (effektek hasonlóak), majd az elsôr illetve másodikra felmenvén a belsô ablakokból (iroda + szemináriumok) újfent részesülhet az áldásokból, súlyosbítva az üvegkupolán át az étteremre történô teljes rálátással. A németesekkel meg az angolosokkal biztosan sikerült kitolni. És komolyan kezd elmenni az egésztôl a kedvem. Nyaff & nazdarovje.

Némi kárpótlás, hogy a Gólyavár legalább szép lett. Ne az enyhén alkoholista audiovideo-tyeknyikus kolegát nézd, hanem a tetôszerkezetet. :-) Szépen újra van csiszolva-lakkozva a padló, úgy tûnik, normális hangosítás lesz, és ~470 fô elfog férni rendesen. Nyilván még fognak vele vacakolni apróságokat, pl. a tetôn az opálüveg merô dzsuva a felsô oldalon, meg poros minden, de szép lesz, tetszik. Ja, az alsó szinten egy kisebb, 150 fô körüli elôadó lett, azt nem fotóztam, pedig az készen is van.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szegény "tyenyikus!
Ejnye bejnye Zak!
Rejtő Jenő(P. Howard)irja A három testőr Afrikában cimü örökbecsü szösszenetében,hogy :

"Soha ne zaklass részegembert,hogy téget se bántsanak hasonló állapotban"!

Szerintem ez igen jó tanács !
Sem szóban,se tettel, se gondolattal! :)))