hétfő, január 01, 2007

Napi nyafi

Igazából nem akartam részletesen foglalkozni a dologgal, de mostanra annyira felbosszantottak, hogy (Sévold szavaival: a gôz sípol a füleimbôl) muszáj kiírnom magamból a mérget. Azért teljesen birkának ne nézzetek már!

El lehet várni a lelkesedést,
de nulla közeli információtartalom közlése után csodálkozni a lelkesedés lelohadásán ostobaság. Ha kevésbé visszafogott user meg meri kérdezni, hogy "De akkor pontosan mirôl is van szó?", meg lehet sértôdni, gyorsan le lehet törölni a kellemetlen hozzaszólásokat, megpróbálni elsikálni, hogy "beszéljük meg privát emailban", lehet morogni, kvázi "hogy mersz kérdezni, amikor mi dolgozunk, ti meg nem?" - csak ez bizony gyenge jellemre vall, vagy nagyon is tudatában van a törölgetô az alapos tartalom nélküli, túl korai nyilvánosságra hozatalnak.

Hibát követtek el. Beharangoztak január 1., 20:00 órára egy eseményt. Tökéletesen lemérhetô volt az olvasók kezdeti lelkesedésébôl, majd a topic teljes elhallgatásából, mennyire elhibázott döntés volt - ilyen bevezetés után pölö új térképet vártam, jobban is örültem volna. Egyesület. Biztos jó, mittudomén, nyilván mûködni fog meg minden, sok sikert kívánok (komolyan) - bár azt látom, hogy amikor az önkéntesség és a lelkesedés kezd szervezett formát felvenni, onnantól lelohad és bizonyos szempontból kommercializálódik az egész. Elveszíti a spontaneitását, ôszinteségét (valaki megmondja, hogyn és milyen keretek között lelkesedjek...?) önmagáért való értelmét. Na mindegy, not my business, meg szoktam tévedni is; csak ezt gondolom. Lehet, hogy taktikailag lépéskényszerbe kerültek a MetNet.hu egyesülete, az amet.hu miatt; nem tudhatom, nem is érdekel, kurvára semmi közöm a metnethez, nem véletlenül idôkép.hu-zok. (Ja, azt sem értem, a Tib107 mi a bánatra írta azt a marha hosszú #3080 metnetes hozzászólását - semmi köze-kapcsolata nincs a cikkének a történtekkel.) So, publikálták az egyesület létrehozását, ez a lényeg. Én már beszoptam
kezdeti lelkesedésbôl eddig 3 felvállalt egyesülettel (Lövészklub, Mitsuklub meg anno az Afrika-barátok, és a korai nonprofitos segíteni akarásokat még nem is említem), ezért óvatos próbáltam lenni: kérdezni merészeltem. Kár volt. Udvariasan, bár határozottan kérdeztem, nem hagytam magamat lerázni: lekezelô modort kaptam.

Konkrétan mi is próbáltam volna megkérdezni?
[[Ide 5 tételt írtam, töröltem. Ha valakit érdekel, majd szól. Azért sem segítek. Felhívjam a figyelmet hibákra és a kérdéseimmel gondolkodást spóroljak meg ezek után?]]

Mi bajom az egész publikálással és mi a problámám az elhangzott "szó"-váltással?
Mondjuk kapásból volt egy rossz szájíze a dolgonak. Úgy gondolom, hogy ha létrehozok egy egyesületet adott szájt szárnyai alatt, hogy majdan ennek önkéntes tagságára alapozzak, akkor a minimum elôtte bejelentenem, legalábbis megkérdeznem, hogyaszongya: "Szia észlelôk, Mi itten alakítanánk egy egyesületet, aminek Ti adjátok a bázisát. Miccótok?" A majdani tagság meg majd mond valamit, hümmög, bólogat, vonogatja a vállát esetleg lelkesen helyesel. Nem kérdezett senki semmi, csak egy utólagos bejelentés, hogy "Egyesület kész, majd egyszer lehettek tagok, de dolgoznotok kell ám!" Ööööö..... :-/ Rosszul esett, hogy meg sem kérdeztek. Nem konkrétan engemet, Zak észlelôt, hanem mindannyiunkat, az "átlag-észlelôt".
Ha nincsenek kidolgozva az alapok, akkor inkább várok két hetet a nyilvánossággal. Vagy hármat. Vagy annyit, amíg felkészülök a válaszokkal. Kérdést tettem fel, konkrétumot vártam. Nulla választ kaptam. Valami maszatolós mellébeszélést. A kutya se cikizte a munkájukat, isten áldja meg ôket az eddigiekért is! Komolyan mondom. Megjegyzem, minden észlelônek tízezrekbe kerültek a mûszerei és az idôt is el tudnánk máshogyan b@ßni, nem álmatlanságból észlelünk éjjel-nappal: fontosnak érezzük. Magamért észlelek, a szórakozásomért, meg a többiekért, hogy ne lehessen újabb aug. 20. tragédia. Minden idokep.hu-s észlelô tisztában van azzal, hogy sokat dolgozhatnak a szájt mögött álló háttéremberek. Ezért megbecsülés, tisztelet és köszönet járt, jár és járni is fog - ezzel nincs semmi gond. A gond azzal volt, hogy nem tudtak/akartak választ adni. Nem massza vagyok, hanem érdeklôdô, gondolkodó individuum. Dühít, ha lekezelnek, félresöpörnek, maszlag dumával etetnek, hülyének néznek. Bántja a radai rosseb azokat, akik önként a honlapért dolgoznak - viszont ne is dörgöljék az orrom alá az önként vállalt munkájukat. Ha kínosan érzik magukat utána, akkor nem kell olyan helyzetet generálni, amikor kérdések érkezhetnek. Ha mégis ilyen szitut teremtetek, akkor tessék felvállalni azt is, ha kellemetlen lesz válaszolni.

Értem én a jó szándékot és érzem a munkát mögötte - ti meg fogjátok fel, hogy szar kommunikációval mindent padlóra tehettek és sokakat ellökhettek. A hosszászólások
törölgetése, plusz sikamlós megideologizálása ("belsô rend tudatos megzavarása" - Sztálin et. vihog a mauzóleumában) miatt pedig szégyelljétek magatokat. Kezd a hatalom a fejetekbe szállni.

11 megjegyzés:

Zak írta...

Ja és hogy miért ide írtam le? Itt ugyan jóval kevesebb olvassák, de legalább nem moderálom ki magamat, mint ahogy azt az önkéntes moderátorok teszik az antipatikus cikkekkel (hivatkozva persze a modus operandii-ra) az idôkép fórumán.

Névtelen írta...

Szia Zak!
Amint láttad nem szóltam hozzá.
kétszer végigolvastam az asszonyal aki már csinált ilyen okiratot,és felhivta a figyelmem egy két apróságra.Mire visszaértem a fórumra dult a csata.
Amikor Diojoét moderálták piszkosul bevadultam,és kikapcsoltam mindent!
Én barom rokkantnyugdíjas ha nem dolgozom 9-ig alhatnák.Ehelyett 6-kor kelek észlelek,és pontban 7-kor leadom,hogy a Tmin.időben ott legyen.
A moderátorokra nagyon ki vagyok hegyezve.ha elolvasod az időkép szabályzatát,magyarra fordítva a következő a joga:"Kuss paraszt mert ha megszólalsz leruglak az időképröl".
Volt akibe belekötöttem 2 is. Jött is az e-mail,hogy olvasgassam a szabályzatot,és inkább észlelgessek.Hát persze hogy nem a fórumon ahol Én szóltam.De bátrak!
Újvárosi megérezhetett valamit mert egy hónapja a kispadra ült.
Észlel de nem szól bele semmibe.
Hál'Isten az e-milekre még jó hangulatban válaszol.Egyszerü az egész. Szarni bele.
Ne lelkesedj semmiért amit nem csak magad csinálsz,mert pofára ejtenek!
Te irtad:Hogy az élet végén el kell dönteni,akciófilm volt vagy pornó.Jól emlékszem?
Rá kellett jönnöm hogy eddig sokkal több a pornó.Még Önhibámon kívül is.
Úgy elmerültem az Önsajnálatban hogy el is felejtettem észlelni 19-órakor.Na küldöm a Tmax-ot.Üdv.

Névtelen írta...

Olvastad Bociuszt?#3355 fejlesztések.
Erre kíváncsi vagyok!
Nem lesz ebböl semmi ugy éljen az Én hatszögletü fejem!

Zak írta...

Üdv Sévold!

Látszik az írásodon az élettapasztalat :-) meg az, hogy te is nehezen viseled, ha packáznak veled...

Magam is valami hasonlót gondoltam. Egyébként ha normális modorban válaszolnak, valószínûleg nem túrázom fel ennyire az agyamat. De miért kellene mindig nekem lenyelni és nekem befogni? Inkább megírtam. Azt hiszem, nem volt eredménytelen, néhány szófordulatot viszontláttam az idôkép fórumán. Talán jobb is volt ide írni, mert mire begépeltem, pint annyirahiggadtam le, hogy szenvedélybôl, de már értelmesen tudjak fogalmazni...

Zak írta...

Olvastam... mindenesetre szép szavak. Mondjuk a jószándék már önmagában is értékelendô, de egyrészt tegnap este, még a sûrûjeben kellett volna beleszólnia, másrészt meg hiszem, ha látom. Jó idônek el kell telnie, amíg a fórumok törzsközönsége visszatér a jókedvû, baráti beszélgetéshez, ezt legalábbis tutira elérte a két moderátor. Persze szurkolok Bociusznak, értékelem az igyekezetét. Meglátjuk.

Zak írta...

Sévold, hol látható az Idôkép szabályzata? Nem találom sehol...

Névtelen írta...

Szia Zak!
A normális modorrol.
Gondolj vissza vagy menj vissza a fórumokon.
Az új elnök úr is,sőt még Bociusz is sokszor úgy zár le vitát,hogy beirja:"A vitát itt lezárom nem kívánok többet beszélni rola"
Ez megalázó!
Zivipötty csak 14 de ha vitatkoznánk sem mernék ilyen hangot használni.A gyerekeimmel sem beszéltem igy soha.
Akinek nincs érve ne vitatkozzon!

Névtelen írta...

Próbálj kijelenkezni,akkor azt hiszi uj belépő vagy és talán megjelenik.
Aszem novban újitották akkor sokáig lehívható volt!

Zak írta...

Köszi, valóban így van! Kijelentkezés után, a regisztrálóképernyôn látható.

Tényleg jól körül vannak bástyázva a moderátorok... :-( Csak sajnos azzal nem számolt Bociusz, hogy a moderátorok emberek is, és nem biztos, hogy tudják különválasztani a moderátori ténykedésüket meg a magánszemélyként megélt érzelmeiket. A "Kötetlen" fórum pláne kényes terület. nagyon szubjektív, adott moderátor pillanatnyi hangulatától függ, mit érez offtopicnak.

Na mindegy, majd meglátjuk ;-) bárcsak sose lenne nagyobb gondunk, mint a fórumokon problémázni... ;-)

Névtelen írta...

Nyaff,nyaff...
Miért tudunk mi ugy gondolkodni, mintha egykövet fújnánk?! Mi a közös bennünk?
Szívemből szoltatok.
Nekem ugy felfort a vérem, hogy alig aludtam el, oszt 4-fél 5 felé már fent voltam és rágodtam. De nem a koncon.A feleségem nem bírt nyugtatgatni.Privát levélben idézek még nektek pár sort.
Uff, beszéltem
Berzenke

Névtelen írta...

Az egészben a legsz...abb hogy szerintem a METNET pezsgőt bontott örömében.Mivel sok"jóindulatu"nézelődik nálunk.
Az a mulkori levél amit kaptunk hogy töltsük ki a tesztet,lehetett fogáskeresés is.
Hogy lám-lám ezek igy toboroznak.
Ez a kutya- macska barátság a METNET-el nem tesz jót egyikünknek sem!