Tartozom tegnapról a tárkonyos raguleves receptjével. Alább a hozzávalók, fotóval illusztrálódva. Köll ez:
Lábosnyi forró víz:
Olló:
Fakanál. Lyukas.
Kanál. Ez egy speciális darab, saválló acélból; az ELTE Ajtósi Dürer sori "Csótányos" becenevű menzájának állományából. Véletlenől a zsebemben maradt egyszer. :-)
Fogjuk az ollót és levágjuk a zacsi csücskét. Két kézzel is lehet. Így macerás, hogy másik kézzel a kilós fényképezőgépet kell tartani.
Öntsük a forró vízbe. Fotózni figyelmesen, mert hirtelen belecsúszik az egész és nem látszik semmi.
Kevergessük a lyukas fakanállal. A lyuk nem azért van, hogy ne lehessen menet közben kóstolgatni, hanem azért, hogy könnyebben keverhető legyen.
Hagyjuk a gyereket is kevergetni, mert az neki jó. Úgyis megégeti a kezét, és akkor leszáll.
12 perc után kész a tárkonyos csirkeraguleves!
Voilà! Bon appétit!
Ezek után fogjunk egy telefont és hívjuk a helyi pizzázót. Ha van rá pénzünk, rendeljünk egy jó magyaros pizzát, hogy a héten valami normális kajához is jussunk. Ha nincs lóvé, akkor buktuk. A műanyag tárkonyos ragut meg kiönthetjük a budiba.
2 megjegyzés:
Igazán kemény munka lehetett megfőzni főszakács úr!:)
Előttem a kép:
Fiad kérdezik:
- Mitöl vagy ilyen izmos édes fiam?
- Idösapám tárkonyos ragulevesétöl!
:)))
Sévold
Kb. ennyi, ill. alig valamivel több idő alatt el lehet készíteni egy fokhagymalevest, hagymalevest, sóskakrémlevest, borsókrémlevest stb. stb.... és ezek valóban finomak, egészségesek! Testet-lelket melengetőek!
Megjegyzés küldése