péntek, október 19, 2007

Tárkonyos raguleves

Tartozom tegnapról a tárkonyos raguleves receptjével. Alább a hozzávalók, fotóval illusztrálódva. Köll ez:



Lábosnyi forró víz:


Olló:


Fakanál. Lyukas.


Kanál. Ez egy speciális darab, saválló acélból; az ELTE Ajtósi Dürer sori "Csótányos" becenevű menzájának állományából. Véletlenől a zsebemben maradt egyszer. :-)


Fogjuk az ollót és levágjuk a zacsi csücskét. Két kézzel is lehet. Így macerás, hogy másik kézzel a kilós fényképezőgépet kell tartani.


Öntsük a forró vízbe. Fotózni figyelmesen, mert hirtelen belecsúszik az egész és nem látszik semmi.


Kevergessük a lyukas fakanállal. A lyuk nem azért van, hogy ne lehessen menet közben kóstolgatni, hanem azért, hogy könnyebben keverhető legyen.


Hagyjuk a gyereket is kevergetni, mert az neki jó. Úgyis megégeti a kezét, és akkor leszáll.


12 perc után kész a tárkonyos csirkeraguleves!
Voilà
! Bon appétit!




Ezek után fogjunk egy telefont és hívjuk a helyi pizzázót. Ha van rá pénzünk, rendeljünk egy jó magyaros pizzát, hogy a héten valami normális kajához is jussunk. Ha nincs lóvé, akkor buktuk. A műanyag tárkonyos ragut meg kiönthetjük a budiba.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igazán kemény munka lehetett megfőzni főszakács úr!:)
Előttem a kép:
Fiad kérdezik:
- Mitöl vagy ilyen izmos édes fiam?
- Idösapám tárkonyos ragulevesétöl!
:)))
Sévold

Névtelen írta...

Kb. ennyi, ill. alig valamivel több idő alatt el lehet készíteni egy fokhagymalevest, hagymalevest, sóskakrémlevest, borsókrémlevest stb. stb.... és ezek valóban finomak, egészségesek! Testet-lelket melengetőek!