vasárnap, június 24, 2007

új Lancer, még egyszer






Bár már milliószor megfogadtam, hogy többet nem ugrok bele az autóbuziságba, megint csak sikerült egy kicsit megcsúsznom... :-) Szóba került az új Lancer, amit a jenkiknél már lehet vásárolni. Itt van a prospektusa is. Egész civilizált lett. A felszereltsége meg végre olyan, amit így a 21. század elején elvár az emebr egy mostani autótól. Úgy tűnik, ezt tényleg el akarják adni. Oldalról ugyan olyan az orra, mint a Volvo S40 és valami kis BMW keveréke, a csomagtartótető rövidített Alfa 166-ra emlékeztet, a hátsó lámpák meg Alfa 159-re illetve Seat Hogyhíjjákra; az A és C oszlop közötti terület pedig tökéletesen jellegtelen - de hát azt szokták mondani, hogy a jót lemásolni nem szégyen, elcseszve nincs és végülis egész harmonikus az összkép. Nem mondom, hogy hihetetelenül egyedi és azonnal megjegyezhető, ütős dizájn volna - de teljesen rendben van.

Tetszik az is, hogy végre lehet normális rádiót kapni bele, nem csak az átmatricázott Blaupunktokat. Persze lehet, hogy EU-ba csak azok jönnek, de a kezdet biztató. Ugyan a Rockford-Fosgate neve számomra inkább a teljesítményhajhász decibel-versenyeket idézi fel, de ha tényleg abba a belső térbe hangolták, akár jó hangja is lehet. Jó, hogy BT-s kapcsoaltot lehet felépíteni, jó a gyári navi, OK hogy ipod-ot rá lehet dugni, és hogy egyáltalán, nem az a full-fapad érzés fogad, mint a régi Lancerben, hanem egy kifinomultabb, az user kegyeit kereső, esztétikus belső.

Gáz, hogy egyféle motor van és jónapot. Nálunk nyilván lesz majd valami dízel meg a Colt 109 lovas 1.5-öse, de azért a márkanév vadul megkövetelne egy modern, 180-190 ló körüli 2.5 és legalább 200-220 lovas 3.0 V6 motort plusz AWD-t. Arról írtak korábban, hogy lenne egy nem-EVO 2.0t 200+ LE és AWD, ami tényleg tökjó ötelet, csak ha ezzel nem jönnek ki elég gyorsan akkor bukta és az Impreza megint mindent visz.

Node tulajdonképpen mi a túrónak foglalkozok ezzel? hiszen nem is vezetek. Inkább lelövöm magamat az egész autós témáról. :-/

Nincsenek megjegyzések: