szombat, április 14, 2007

Rákóczi út, v8

Vége a hétnek... ezennel részemrôl befejeztük a 12+ órás munkanapokat. Biztosan szükség lenne még párra, de elég volt az elmúlt 3 hét. Nem kéne folyton ezzel foglalkoznom, de megviselt a költözés, egyszerûen képtelen vagyok másra koncentrálni. Reggel beutazás, munka egész nap, hazautazás (gyerekek persze már alszanak olyankor), némi alvás, reggel újra. Most meg nem bírok aludni. :-( Egész héten alig kajáltam, ma viszont végre rendesen ettem és emiatt képtelen vagyok aludni....

Pár ma esti pillanatkép a Rákóczi 5. ojjektumból. Elsôként a csudálatos szemetesedény, amely a hátsó lépcsôház minden lépcsôfordulóját ékesíti. A tartalmukról nem bírtam közeli képet, de ha el bírsz képzelni olyan hányást, amit pár csikk elfogyasztása után produkált valaki, akkor kb. képben vagy.


Irodával szembeni kapcsolószekrény. Esztétikailag annyira tán nem gáz, inkább az az érdekes, hogy miért is van egy 400 Voltos gépészeti tér tárva-nyitva? Egyrészt ha mûszakilag képzett bölcsészkém hozzányúl akármivel és megcsapja a delej, akkor mi van, he? Másrészt ha tréfáskedvû bölcsészkém hozzányúl és ô csapkodja le az irodák automatáit, akkor vajh mi van? (Oké, ha nincs elmentve a dokumentumom, akkor kimegyek és pofáncsapom, csak attól nem jön vissza a munkám...) Mondjuk a 2. emeleten bármelyik kapcsolószekrényt kibökhettem volna, egyik sincs zárva. Az alul üresen himbálózó gégecsövekre nem teszek megjegyzést, ez csak a Kipszer elôrelátó tervezését bizonyítja, nyilván a 300 év múlva bevezetendô plazmafolyam-átvitelre készültek már most elô. ;-)


Itt késôbb a 2. emelet, "élet"-kép. Halkan jelzem, hogy hétfôn reggeltôl itt oktatás lesz, százasával fognak zsibongani a zsibongóban a hallgatók. Tanári asztalok közül jópárnak meglenne a helye a nagyobb szemináriumi termekben (idióta bútorszállító idióta terv alapján idióta módon rendezte be, hiába hörögtünk), de hogy kerül be? Én egyedül nem bírom el, kollégáktól meg nem várhatom el, hogy segítsenek cipekedni, az amúgy tök normális és segítôkész költöztetô cég (végülis leírhatom, ez az én privát blogom: Fresh Kft.) emberei sem azért vannak, hogy a Kipszer vagy a bútorgyártó munkáját elvégezzék. Néhány tanársegéd meg PhD-s így is annyi munkát végzett, mintha fôállású takarító lenne. Ellenpélda is van persze, nem is tudom, nevessek vagy sírjak hülyéjén. Amúgy is "kedvencem" a kiskolega.... 2.5 héttel ezelôtt felszólításra nagy kegyesen lepakolt egy polcot, aztán elhúzott valami borzasztóan fontos dolgára. Oké, jó oldal, hogy nem akadályozott :-) bár találtam volna neki is melót. Ma beérkezett, kezébe nyomtam a szobája kulcsait, csak menjen az útból. Szerencséjére nem nekem tette azt a realitásérzék
tökéletes hiányáról tanúbizonyságot tevô megjegyzést, miszerint ô úgy képzelte, hogy amikor bejön az új helyre, majd csak bedugja a laptopját a hálózatba és ugyanúgy tud dolgozni, mint régen. Aha, persze. Mi 12-13 órát szivunk, hogy egyáltalán lépni lehessen a dobozoktól, emmeg a szemellenzôje mögül csak a drágálatos projektorát meg az internetét látja...



1. emelet, Skandináv Tanszék (fú azokra mennyire zabos vagyok mostanában, szarkeverô egy bagázs), dettó kupi. Az összehajtogatott kartondobozok el fognak tûnni, azt konkrétan tudom, de többi...? Ismerem a választ: Vitesse el a BTK. Mintha a BTK üzemeltetne... azért ez valahol tragikus, nem? A BTK kampuszát nem a BTK üzemelteti, hanem havi soktízmillióért egy profitorientált cég. Nem vagyok optimista... remélem tévedek.
Mindenesetrer az ígért folyosói székeknek nyoma sincs, a kint hagyott asztalokon meg a földön fognak ülni a hallgatók.


Másik kedvencem: alagsori gépház. Ez a lépcsôház és a menza közötti 10 méteres útszakasz közepén van, az elmúlt napkban pontosan ugyanígy szabad bejárással. Kalandtúrázóknak ajánlott. :-) Ha nem olyan rendes gyerek vagyok, hogy csak az ajtóból fotózok, hanem lemegyek és a kép közepén látható ajtó mögött jobbra található kapcsolótáblát elkezdem birizgálni, akkor elôbb-utóbb érdekes tüneteket produkálna az épület. :-) Nem, nem mentem le :-) röntgenszemem van, látom, hogy ott vannak a bizgentyûk.


Szóval izgi. :-) Az olyanokról nincs fotóm, mint a csak egyik oldalról nyíló lépcsôházajtó, lyukas ablaküveg (elképzelni se tudom, hogy csinálták), újonnan is 5 éves budiszagot árasztó budi, az elsô (!) használat után darabokra hulló, YUH vagy mi a rosseb nevû kínai zárbetétek (életemben nem láttam ilyen szarokat, szerintem a kínai piacon vette kilóra a Kipszer), hiányzó táblák, huplis, másutt hézagos parketta, nem csukható/zárható ajtók, repedt fal, nem mûködô piszoár,
burkolatlan levegôcsatorna-szigetelések, dróton lógó 60-as izzó, használaton kívüli liftek (imádni fogják a 4. emeleten). Soroljam még? Nem kell a hibalistához Kipszer-képviselô jelenléte... látja majd mindenki, aki belép az épületbe. És az a legszebb az egészben, hogy nem a hibákat produláló kivitelezôt, hanem a Bölcsészkart fogják leszólni miatta. Ja, az épület állítólag 2 hete tökéletes állapotban át van adva. :)

A 30-32 °C levegôhômérsékletû könyvtárépületrôl pláne nem is beszélek. Nem mentem át megtapasztalni :-) bár érdemes lett volna, hátha könyvtároslányok nekivetkôztek. :-)

Reagálásra továbbra is adott itt alant a kattintás.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Te is inkább pihentél volna a sok hurcolkodás után, inkáb engem szorakoztatsz az éjjeli melo közben. :-)
Vagy jól esett kiirni magadból a hurcolkodás fáradalmait?!

Névtelen írta...

Beköltöztetek.Ez van.Mostmár nyugi.
Ugy még nem volt hogy a helyzet nem alakult ki önmagátol.
Jusson eszedbe a tizparancsolat:
"Más hülyeségét magadra,ne vedd"

Névtelen írta...

Szerintem szarj bele. Ezt a kis írást (cenzurázva) küldd el a főnöködnek, amolyan jelentésképpen, hogy lássa te mindenre figyelsz. Ha valakinek meg nem tetszik valami azt írányítsd ahhoz, akinek a dolga lenne.