A "modus operandi"hoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az alkohol öngyulladási hőmérséklete 362°C, és emiatt azért nem kockáztatnám ezt önteni először a karamellízalt cukor-kömény "elegyre". Még flambíroznám a szemöldököm :D A karamelizált cukrot mi akkor tekintjük jónak, mikor kemény, erre szórjuk az evőkanálnyi köményt, ami szépen felpattog, majd ez'tán jöhetnek a folyadékok. Kicsit mozsarazva a köményt, még jobban kiadja illóolaját.
Szóval egy Kárpát Medence-i nedű ismét a marketing miatt veszti el jól megérdemelt helyét a szeszes italok Parthenonjában :(
A bibi az, hogy Mádzsárisztánban már vagy 15-17 éve nem találok tiszta alkoholt a boltokban :S
2 megjegyzés:
Sévoldéknál a tavaly nyáron néztük meg mi van a fenekén ;)
...szóval mezei köményes pálinka.
Az általam leghitelesebbnek vélt receptet lásd itt:
http://receptek.ro/index.php?m=recipes&a=view&recipe_id=16
A "modus operandi"hoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az alkohol öngyulladási hőmérséklete 362°C, és emiatt azért nem kockáztatnám ezt önteni először a karamellízalt cukor-kömény "elegyre".
Még flambíroznám a szemöldököm :D
A karamelizált cukrot mi akkor tekintjük jónak, mikor kemény, erre szórjuk az evőkanálnyi köményt, ami szépen felpattog, majd ez'tán jöhetnek a folyadékok. Kicsit mozsarazva a köményt, még jobban kiadja illóolaját.
Szóval egy Kárpát Medence-i nedű ismét a marketing miatt veszti el jól megérdemelt helyét a szeszes italok Parthenonjában :(
A bibi az, hogy Mádzsárisztánban már vagy 15-17 éve nem találok tiszta alkoholt a boltokban :S
Kocc-kocc
Berezenke!
Nekem még van egy liter 96%-os alkoholom!
Van vagy 30 éves az Anyósom hagyatékában találtam!
Üdv. Sévold
Megjegyzés küldése