hétfő, április 08, 2013

2 megjegyzés:

  1. Sévoldéknál a tavaly nyáron néztük meg mi van a fenekén ;)

    ...szóval mezei köményes pálinka.

    Az általam leghitelesebbnek vélt receptet lásd itt:

    http://receptek.ro/index.php?m=recipes&a=view&recipe_id=16

    A "modus operandi"hoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az alkohol öngyulladási hőmérséklete 362°C, és emiatt azért nem kockáztatnám ezt önteni először a karamellízalt cukor-kömény "elegyre".
    Még flambíroznám a szemöldököm :D
    A karamelizált cukrot mi akkor tekintjük jónak, mikor kemény, erre szórjuk az evőkanálnyi köményt, ami szépen felpattog, majd ez'tán jöhetnek a folyadékok. Kicsit mozsarazva a köményt, még jobban kiadja illóolaját.

    Szóval egy Kárpát Medence-i nedű ismét a marketing miatt veszti el jól megérdemelt helyét a szeszes italok Parthenonjában :(

    A bibi az, hogy Mádzsárisztánban már vagy 15-17 éve nem találok tiszta alkoholt a boltokban :S

    Kocc-kocc

    VálaszTörlés
  2. Berezenke!
    Nekem még van egy liter 96%-os alkoholom!
    Van vagy 30 éves az Anyósom hagyatékában találtam!
    Üdv. Sévold

    VálaszTörlés