tag:blogger.com,1999:blog-36064487.post9094316564937161488..comments2023-03-31T15:15:21.814+02:00Comments on Zak Nyafija: Zakhttp://www.blogger.com/profile/15620214601649304931noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-36064487.post-22191313872956267812013-04-21T08:20:11.501+02:002013-04-21T08:20:11.501+02:00Berezenke!
Nekem még van egy liter 96%-os alkoholo...Berezenke!<br />Nekem még van egy liter 96%-os alkoholom!<br />Van vagy 30 éves az Anyósom hagyatékában találtam!<br />Üdv. SévoldSévoldnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-36064487.post-4432916311543349662013-04-15T10:24:03.047+02:002013-04-15T10:24:03.047+02:00Sévoldéknál a tavaly nyáron néztük meg mi van a fe...Sévoldéknál a tavaly nyáron néztük meg mi van a fenekén ;)<br /><br />...szóval mezei köményes pálinka.<br /><br />Az általam leghitelesebbnek vélt receptet lásd itt:<br /><br />http://receptek.ro/index.php?m=recipes&a=view&recipe_id=16<br /><br />A "modus operandi"hoz csak annyit fűznék hozzá, hogy az alkohol öngyulladási hőmérséklete 362°C, és emiatt azért nem kockáztatnám ezt önteni először a karamellízalt cukor-kömény "elegyre". <br />Még flambíroznám a szemöldököm :D<br />A karamelizált cukrot mi akkor tekintjük jónak, mikor kemény, erre szórjuk az evőkanálnyi köményt, ami szépen felpattog, majd ez'tán jöhetnek a folyadékok. Kicsit mozsarazva a köményt, még jobban kiadja illóolaját.<br /><br />Szóval egy Kárpát Medence-i nedű ismét a marketing miatt veszti el jól megérdemelt helyét a szeszes italok Parthenonjában :(<br /><br />A bibi az, hogy Mádzsárisztánban már vagy 15-17 éve nem találok tiszta alkoholt a boltokban :S<br /><br />Kocc-koccBerzenkenoreply@blogger.com