csütörtök, március 29, 2012

Ha még nem kaptátok volna meg Snitt Pál meghívóját...

Szeretettel meghívok mindenkit legújabb regényem bemutatójára. Regényem
címe: A kőszívű ember fiai. Regényemet egy özvegyasszony és három
gyereke története inspirálta. Az irodalmi törzsanyagbanfellelhető egy
Jókai Mór nevű szerző kicsit hasonló műve, dea bíráló bizottság szerint
az, hogy az utolsó oldalon hivatkoztamerre, felment mindenféle
plágiumvád alól. A műve rekordgyorsasággal, egy hónap alatt írtam meg,
hálás köszönettel tartozom annak a másodéves kollegának, aki napokat
töltött a szkenner mellett állva. Hamarosan várható a "Három testőr", a
"Párizsi Notre Dame" illetve a "Csendes Don" c. regényeim megjelenése,
illetve "Felhők" címmel versciklus kiadását is tervezem. Már most
szólok, az esetleges károgóknak, hogy munkámat a három T jegyében
végzem: Törzsanyag, Tévedés, Töketlen bírálók.

Baráti üdvözlettel:

Snitt Pál, álamfő

 (szöveg: Dr. B.P., kép: Dr. Sévold)

szerda, március 28, 2012

Fwd: WG: FW: : Hús vagy vega ...:)

Lehet, hogy egészségtelenül jobb?
( Mindjárt nassolok valami finomat  )

A fenti képen látható nő 51 éves. A neve Gillian McKeith, híres televíziós egészségguru. Amolyan SóbiNórbi brit kiadásban. A vegetáriánus életmód igéjét hirdeti. Egészségesen táplálkozik, bogyókat eszik és rendszeresen sportol. Több diétás és táplálékokkal foglalkozó könyv szerzője.
A lenti képen Nigella Lawsont látjátok, aki szintén brit tévés és szintén 51 éves. Stahl Judit ottani megfelelője. Bár egy kicsit komolyabban nyomja. Szeret enni, inni, szereti a húst és az édes desszerteket.

HÁT A ROSSEB EGYEN BOGYÓKAT, NA!

(by Dr. Sévold)

kedd, március 27, 2012

benzinár

Idézek múltkor már említett kedves (tényleg kedvelt) rokonomtól, aki szerint a benzinár miatt nem a Fideszt kéne megszólni: "Hollandiában 470.-HUF, Norwégiában 475.-HUF, Törökországban 505.-HUF, Schwédországban 485.-HUF, Dániában 495.-HUF, Olaszországban 520.-HUF, Ausztriában 440.-HUF, Németországban 490.-Huf, Magyarországon 445.-HUF"

A benzinár valóban annyi mindenütt az EU-ban, mint nálunk, sőt. Néhány példa kicsit már témakörben:

Hollandia: Hollandiában a minimálbért törvény szabályozza, melynek összege havi bruttó 1.424 euró, ez a bérezés a betanított munkások esetében jellemző. A szakmunkások átlagos nettó keresete 1350 eurótól kezdődik havonta, és ebből már le van vonva a szállásra fizetett összeg is.
Norvégia: A minimálbér (elvileg) 120 Kr/óra, havi 174 órás munkaidővel számolva ez 21.000 korona, azaz közel 800.000 Ft, ez gondolom bruttó, de még akkor is....
Franciaországban, Belgiumban, Írországban a hollandokhoz hasonlóan 1400 EUR a minimálbér, a kurvanagy pénzügyi bajban levő Görögországban 800 EUR felett, a szomszédos Szlovéniában kicsivel alatta.

Nincs kedvem tovább kigyűjteni, de azért álljon itt összehasonlításként a magyar minimálbér (meg a 27%-os áfa), ami bruttó 295 euró, azaz cirka nettó 250 euró. Ha van munkád az egymillió új munkahelyen.
Gyakorlatilag minden kötet, minden szerző több hetes, sőt van aki hónapos csúszásban van. Ezek után jönnek hozzám azzal hetente, hogy mi a VÉGSŐ határidő, amikor le kell adni. Én barom adok még pár napot, ami leteltével ÚJRA azzal jönnek, hogy mi az utolsó időpont... grrrr..... és persze én leszek a köcsög, aki miatt nem lesznek időben leadva a könyvek nyomdába és elbukjuk a költségüket....



hétfő, március 26, 2012

Hát nem tudom,ki volt az az okos, aki kitalálta ezt a téli-nyári időszámításos történetet, mindenesetre innét is csókoltatom. Olyan álmos vagyok, hogy csak na. Szerintem a fél ország elkésett ma a munkából... :)

Nyári időszámítás

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ny%C3%A1ri_id%C5%91sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1s

csütörtök, március 15, 2012

Nemtom feltűnt e, kedves mini szterelnök úr, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját ünnepeltük. Talán erről a megemlékezésről kellett volna szólnia a beszédeknek és nem revizionista áthallású* kortesbeszédet meg melldöngetős aktuálpolitikai magyarázkodásokat nyomatnia az agitprop tanácsadóidnak.

(*"Igazságot Magyaroszágnak! Dicsőség a bátraknak!")
...és békét adj végül helyesírásunknak is! Baromi unalmas, hogy egy szép nemzeti szalaggal felpántlikázott maszlagról, pocsék magyarsággal leírt szövegről már ránézésre tudható, hogy a fényestekintetű kormány rajongója követte el.

szerda, március 14, 2012

Genf

kolléga 5 napot töltött a genfi autószalonon és mint újságíró, rengeteg PR-anyaggal felpakolva tért vissza, köztük egy toyota-pendrájvval. Érdekes módon kizárólag olyan futurisztikusan ronda és elfajzott koncepciók vannak rajta, amire ránézni nincs kedve az embernek, kivéve a GT86 jelű Toyota-subaru sportkocsi. Ez végre valami jó, végre valami érdekes! Hátóskerékmeghajtás, 2+2 ülés, normális műszerfal, nem túlhúzott (200 LE) motor és végre úgy néz ki, ahogy egy kis sportkocsinak ki kell néznie:



Tegyek még fel képeket vagy úgyis megnézitek majd az autósportálok cikkeiben? :)

vasárnap, március 11, 2012

höhö

Egy vállalat vezetője egy nap új alkalmazottat vesz fel.
- Mi a neve? - kérdezi a jelentkezőtől.
- János - válaszol a férfi. A főnök arca elborul:
- Nézze, nem tudom, eddig milyen szedett-vedett helyen dolgozott, de nálunk senkit nem szólítanak a keresztnevén. Ez csak fölösleges bizalmaskodáshoz vezetne, ami tudvalevőleg a tekintély rombolását eredményezi. Alkalmazottaimat kizárólag a vezetéknevükön szólítom - Kovács, Kiss, Tóth - csak a vezetéknév, érti, ugye? Magának én Nagy igazgató úr vagyok. Semmi haverkodás, és akkor minden rendben lesz. Akkor kezdjük még egyszer. Mi a teljes neve? 
A jelentkező sóhajt, majd kiböki:
- Drágám. A nevem Drágám János. 
- Oké, János, akkor beszéljünk az anyagiakról...

vasárnap, március 04, 2012

Hosszú évek óta először fordult elő, hogy ma délben kikapcsoltam a vasárnapi Déli Krónikát. Az első 6 percben 3 vagy 4, halálos balesetről szóló hírt adtak le, részletezve, hogy egy 9 éves kislány mellett kije halt meg, aki gyerek pedig életben maradt, az segített újraéleszteni a szüleit. Ezzel az évek óta nézhetetlen RTL/TV2 HorrorHíradók mellé felzárkózott a Királyi Rádió is, köszönjük szépen, még szerencse, hogy ilyen kibaszott nagy sajtószabadság van. Következő "hírként" Martonyi Jánostól közölta bemondó, hogy pontosan tudják, ki járatja le az országot külföldön és mikor és nemzetárulás és ilyesmi. Ekkor a spontán nemzeti megjegyzés (gy.k. "a kurva anyátokat") szakad ki belőlem és tehetetlen dühömben lendületből elkapcsoltam. B+ az nem jut eszükbe, hogy pontosan az ilyen dafke mártír-mentalitással ártanak a legtöbbet ennek a szerencsétlen országnak? Ehh... :(


De hogy valami jó is legyen máma:

A székely sapka nélkül áll a nagy hidegben az utcán. Arra jön a komája:
- Hallja kend, hát mit áll itt hajadonfőtt ebben a hidegben?
- A házban ráncbaszedtem az asszonyt, de most kéne egy bátor ember, aki ki meri hozni a sapkámat.

(by Sévold)