vasárnap, október 23, 2011

Újra itt.

Olvasom a blogokat, kommenteket a mai napról, és immár negyedszer futok bele egy baromságba. Az UTV nevű szolgáltató közlekedésfigyelő kamerákat helyezett el pár éve a város fontosabb csomópontjain. Egy helyen, a Felszab tér mellett, az Erzsébet híd lábánál ma tartott tüntetést/nagygyűlést/felvonulást/megemlékezést egy ellenzéki csoportosulás, akinek nem tetszik a rendszer - az UTV kamerája pedig nem mutatta. Rögötn beindult a para, hogy nyilván lekapcsoltatta a hatalom, nehogy lássa a nép, mennyi ember van ott felvonulni.

http://egyenlito.blog.hu/2011/10/23/pitianer_a_rendszer


Na így keletkezik a pletyka meg az urban legend. Idén március 15-én szinte szóról szóra ugyanezt olvastuk: "A kormány lekapcsolta a kamerákat, hogy ne lássa a nép, mi történik." Az ismét igazi blikkes teljesítményt nyújtó index.hu észrevette cirka 2 év után, hogy folyamtosan ugyanazt a képet adja a kamera... Igen, "zavartalanul" megy a forgalom rajta addig a cirka 2 másodpercig, amíg a cache ki nem ürül. Igaz, év közben az zindex firkászai nem néztek rá sosem (amúgy folyamatosan ugyanezt látták volna), "véletlenül elromlott"-at kiáltanak, de senki nem veszi észre, hogy évekkel ezelőtt romlott el. Március 15-én dettó ezt olvastuk - de senkinek fel nem tűnt, hogy azóta is 2 sec loop-ban ugyanez a felvétel megy. Az UTV rendszere döglődik, néha mennek, néha nem; amikor nem, mindenki összeesküvést kiált. Az eddigi kamerajavítási tempót tartva jövő évben ugyanekkor ugyanez lesz: "Kikapcsolták, pont most, pont ott...!" Nem tűnik fel? hogy a járda havas (pl. nyár közepén is ez volt a "tegnapi" kép), és senkit nem érdekel, hogy a Klotild-palota állványozása látszik a bal oldalon, amit tavaly elbontottak. Senkit nem izgat, amikor valaki halkan megjegyzi, hogy 2009-ben ugyanezt a képet látta, és azóta is ez megy? Tele a net fotókkal, élő audio-video stream volt végig, tele lesz a youtube amatőr felvételekkel - és komolyan azt hiszi valaki, hogy van olyan hülye kormányhivatalnok vagy TEKös operatív arc, aki pont arra pazarol energiát, hogy az UTV amúgy is haldokló kameráit kapcsoltassa ki-be? amikor a neten minden percre pontosan látható, ők meg a zoomolható-forgatható térfigyelő kamerákon át arcra pontosan láthanak bárkit, ha úgy akarják?

Aki ismer, tudja, jól, hogy mi sem áll távolabb tőlem, mint jót mondani a mostani politikusokról (is). De ez, itt és most, nem a politikai rendszer befolyásáról szólt, hanem egyrészt az UTV trehányságáról, másrészt arról, hogy ha találunk valamit, ami beleilleszthető a mi éppen aktuális kedvenc témánkba, akkor a tények ellenére is hajlamosak vagyunk pont ezeket a kurva tényeket figyelmen kívül hagyni csak azért, hogy igazolva láthassuk az vélt és vágyott igazunkat.

Ettől persze még a komplett politikai vezetés bekaphatja bőnyállal, a kínosan magyarázkodó UTV-nek meg lehetne annyi esze, hogy végre lekapcsolja a sunyiba a hibás képet (mondjuk megtehette volna pl. tavaly ilyenkor), de az Egyenlítőnek meg az ezen a hülyeségen csámcsogó blogoknak meg ideje lenne bevallani, hogy ezzel az UTV-Fidesz párhuzam lebegtetésével csúnyán luftot rúgtak.

Nincsenek megjegyzések: