vasárnap, augusztus 03, 2008

nocsak

Újra itt. A ma reggeli HVG-n olvastam egy érdekes hírt, ami valószínűleg véletlenül került ki, hiszen senki nem akarhatja, hogy a világ tudomást szerezzen erről a dologról. Erről van szó:

Azt is csak nem hivatalos forrásokból tudtuk, amikor kiújultak a határvillongások a magyar-kínai határon. A klasszikus történetet (A határ közelében békésen szántogató kombájnunkat megtámadták az álnok kínaiak. A hős kombájn viszonozta a tüzet, majd visszarepült a téeszcsébe) is csak azért kellett orosz szereplőre átfordítani, hogy ne tűnjön fel senkinek. Ezzel immár nem kell foglalkozni azóta, (Jobb a barack mint a vodka, lesz még magyar falu Moszkva) amióta a metró vonalát meghosszabbítottuk, és a Moszkva tér után Moszkva-alsó, aztán Semerreretyo következik. Most már mindegy, nem lehet tovább titkolni, hogy expedíciós csapataink megindultak - immár a Kína fölött megszerzendő uralom első lépése megtörtént. Csapatunk behatolt Kína* területére! Az álnok HVG meg leközölte. Hiszen tudjuk: merjünk nagyok lenni! Hozzátehetjük immár, hogy a legnagyobbak! Persze amint elfoglaljuk Kínát is.

*egyébként nyelvészeti bizonyítékok vannak rá, a "Kína" kifejezés sumér közvetítéssel került a magyarba. Árpád apánk a Szíriusz fényénél éppen Hamurabbi műveit olvasgatta Kitaaj esetleges elfoglalásának kínjairól, és felhördüle: "Kín ám a....!"

(Ha most valaki hozzá meri tenni, hogy ez az olimpiai csapatról szólt és hogy a nagyságunk megegyezik két nagyobbacska kínai város méretével, az illúzióromboló és a medvefelvonulás zárószámaként a vérmókusok elé vetjük.)

Nincsenek megjegyzések: