hétfő, március 31, 2008

Újra itt. Rohadt kipszeres forgószék már megint szétesett. :-(

vasárnap, március 30, 2008

Újra itt. Most ment el a fejünk fölött az ISS :-) gyönyörűen látszott! A gyors mozgása ellenére egy-másfél másodpercre a 20x60 ruszki monokulárommal is sikerült befogni.
Újra itt. Megint szépen süt a nap.

szombat, március 29, 2008

Mocik







Füles

Újra itt. Kezembe akadt a Füles rejtvénymagazin 1. évfolyamának egyik példánya, történetesen a 31. szám. Karinthy emlékszám. Beleolvastam, kik írták akkoriban. Néhány név: Ascher Oszkár, Bajai Ernő, Grätzer József, Kellér Andor, Zórád Ernő.... khm... akkoriban (pedig csak egy évvel vagyunk '56 után) a bulvár sem ugyanaz volt, mint manapság... Hangulatkeltőnek a Füles hátlapja, Zórád Ernőtől:


Újra itt. Be van borulva, ami be lehet borulva. Mármint az ég.

péntek, március 28, 2008

Újra itt. Elaludtam és megint késve fogok beérni... nah, van ilyen. :-/

Viszont megvan a bicskám. :-) Az íróasztalon volt, csak rápakoltam az '59-es évfolyamát az Univerzumnak.

csütörtök, március 27, 2008

New Age Vivaldi

Újra itt. Megint egy kedvenc, mert már régen volt zenés post. :-)

Újra itt. Nem találom a tegnapelőtti bicskámat. :-( Pedig nem szoktam ennyire trehány lenni....

szerda, március 26, 2008

KD-35

Újra itt. Hétvégén a kezembe került pár régi könyv meg újság, többek között az Autó-Motor '52-es és '53-as évfolyamának számai, bekötve. Alkalomadtán fogok csemegézni belőlük - mai autóbarátoknak szerintem érdekes látni a bő fél évszázaddal ezelőtti autóbarátoknak szóló, néha erősen propagandaízű cikkeket. Elsőként rögtön egy kissé offtopic. :-)

Autó-Motor, 1952. február 1. (V. évf. 3. szám), 15. o.

kedd, március 25, 2008

bicsak

Újra itt. Gyorsan egy reggeli post, mert nemtom, hogy jutok géphez aztán, és ha mégis, lesz e kedvem írni... Szóval vmelyik nap jött a Zsolti, hogy hát van e késem, merthogy mi lesz velem, ha valami jó csaj le akar támadni valahol és hirtelenjében elő tudok e rántani valamit, levágni róla a bugyiját. Gyorsan megegyeztünk abban, hogy eme némileg utopisztikusnak tűnő szituászióban nem kést vesz elő az emberfia (úristen, micsoda szar egy poén volt már akkor is, így utólag leírva meg kimondottan keserves....), majd átnyújtott egy kést, hogy azért ha mégis... Lényeg a lényeg, kaptam ajándékba egy crosslockot, ezt akarom megmutatni nektek. Vot áná:



Nos hát ha jól megnézzük, akkor látszik, hogy nem kimondottan az a kézzel készült, 300 frankos Klötzli, hanem Klotzli és nem Michael Walker tervezte, hanem Waker :-) aki feledékenység miatt
(ha jól rémlik) Gorcsev Ivánnal ült egy cellában Batáviában, miután a saját kését egy angol matróz hátában felejtette. Azóta inkább a saját neve alatt Hongkongban gyártatja a bicskákat.

Anyway, az
ujjlenyomatnélkülien zsírúj bicsak rendesen össze van szerelve, nem lötyög, nem csavarodik, nem hajlik. A pengéje a látványos fekete eloxálás alatt nyilván közönséges 420 acél lehet. Szép simán, bár kissé nehézkesen nyílik-csukódik; nyilván bejáródik majd. Becsukott állapotban az él nem ér hozzá a markolat belső részéhez sehol, vagyis nem súrlódik, nem kopik, nem csorbul. Egy enyhe biztosító a helyén tartja, hogy a zsebemben véletlenül ki ne nyíljon, ami, unter uns gesagt, kínos lenne még akkor is, ha már nem tervezek újabb gyermekeket. Ugyanemiatt nem lehet lendületből nyitni; majdcsak kibírom valahogy. :-) Egyetlen kifogásom, hogy a markolat két héját összerögzítő imbusz- vagy mifene-csavarok vagy használtak vagy nagyon kapkodva szerelt Li Ping, mert alaposan megnézve azért látható, hogy csúnyán deformálódott majd' mindegyiknek a belső része.

Ezzel együtt tényleg örülök neki, mert a régi, hasonló késemet a fene tudja, hol és mikor elhagytam, márpedig crosslock nélkül nem lehet meg manapság sem egy józan életű könyvszerkesztő, sem egy IT-rabszolga.

hétfő, március 24, 2008

Disney + Ady

Újra itt. A tegnapi post (bokros teendőim miatt) kimaradt, most pótlom. Szóval az volt, hogy karácsonyra kaptak a gyerekek (ill. kaptunk) öcséméktől belépőjegyet jégrevüre, amit most vasárnap foganatosítottunk. "Disney on Ice" a PappLaci csarnokban. Naggyon amerikai volt - nem csak az előadás mikéntje, de a jegyszedőkön és a magyar szinkronon kívül gyakorlatilag minden hozzá kapcsolódó. Kissé rongyrázós hangulatúnak éreztem a közönséget is... a legolcsóbb helyek, fent a tetőhöz közel tömve voltak, az olcsóbb, 4400 meg 7200 forintos helyek félig teltek; a legdrágább, jéghez közeli tizensokezer forintos helyeken minden szék foglalt volt. Igaz, én fentről, onnét a közepéről nem sokat láttam, lévén nem túl jó a szemem. Hallani annál inkább hallatszott a jól feltekert playback. Két félidőt lenyomtak. Zsiga a másodikat már alig bírta ki. Szünetben Matyi lelkesen elrohant egy pattogatott kukoricáért, majd csalódottan visszatért, hogy a jenki (nem ám helyi munkaerő. neeeem... import!) popcornárus kiscsaj az árcetlire mutogatva kifejtette neki, hogy 1 rongy kevés a kukoricáért: 1500,- Ft volt egy csomag popcorn. Nem ismétlem meg, mit mondtam, stílszerűen jenkiül. Aki szereti a műkorcsolyázást és ért is hozzá, vagy 8-9 éven aluli, annak biztosan érdekes volt; engem speciel az kötött le, hogy mért zsibbad a bal lábam combtőben meg azon gondolkodám, hogy egy sorral lejjebb ülő, amúgy normálisnak kinéző, csinos 35-ös nőci vajon miért tett a fejére sokszínű LED-ekkel villódzó diadémot?

Ha a végén megkérdezte volna egy riporter, hogyan tetszett? csak annyit mondhattam volna némileg tartózkodóan, hogy klasszak voltak jelmezek és a fénytechnika. Node, mordizomadta! a kölköknek tetszett vala, oszt' ez itten a Hauptsache, kérem. Végén fogtuk az 1.000 forintos parkolójegyünket, amit a drága belépti díjon kívül ugyi kifizettettek,
elslisszoltunk az amcsi security mellett (tartotta nekünk az ajtót - érdemes volt átrepülnie Jurópp-ba) osztán elkanóckodtunk, de a lelkem fenekin, meg a fenekemlelkin nagy, nagy keserves fenekedésekkel győztem az életyim. Megaztánis a feleségem eszmélkedett a jobbérzésébe és úgy, de úgy összefancsarodott a lelke levese nékijje, hogy szinte bőrzött. Hogyaszonta: - Hej muramista, muramista - ódództott a nyelve nékijje - bé tökkel vágtál csülökbe... - Úgy mentünk el onnajnd, döngve.

Na ezért nem volt tegnap post.

Kárpótlásként némi kúttúra, nesztek - Andreas Ady tollából, Friedrich Lám fordításában. :p (Érdekességképpen: egy '42-es kiadású könyvből szkenneltem, Lám Frigyes kézzel írott ajánlásával a belső címlapon.)



Schönen Tag noch, aus Kerepesch.

szombat, március 22, 2008

Hajdú-Bihar

Na kérem, az ősmagyar hívők támogatására közlök itt egy magyar-indiai
kapcsolatot (nem AZT); amiből látszik, hogy milyen nagy hatással
vannak a magyar helységnevek az indiai megyék névválasztására. Tovább
folytatom a kutatást, Hajdú irányába. :p

988 hPa megint....

Újra itt. Vicces... szinte napra pontosan egy éve, 2007. március 20.-án volt az eddigi legalacsonyabb légnyomás, amit mértem. Most az országos átlag ugyan elmarad némileg a tavaly ilyenkor mérttől, de nem sokkal: most az országos átlag 988.9, de a Dél-Dunántúlon ennél is kevesebb, egész pontosan 986 hPa-t mért Nagykanizsán az OMSZ. Nálam dettó 988 hPa. Időképre nem írom be; mert felesleges, úgyse látszik, olyan töméntelen mennyiségű észlelés van, hogy csak kitakarják egymást... :-( Mindenesetre ez is rögzítve:



Gyorsan egy fotó is, hogy mi esik éppen a szép, március végi tavaszban:



Szorri a képminőségért... amióta el kellett adnom a Finepix S9500-at, azóta csak ez maradt - a HP sosem volt überjó digitáliskamera-bizniszben, és ez az öreg M417 pláne nem egy nagy durranás... de legelább nem gyártok iszonyat adatmennyiséget :) 2006 nyara óta, amikortól a Fujival fotóztam, a 13.000+ fotó több tucat gigabájtot foglalt el. Persze töröltem sokat, meg ami nem annyira érdekes, azoknál méretet csökkentettem, így most "csak" 22 gigán ülnek a Fujival készült képek. Na EZT nem eszélyezteti a kis HP. :-)

péntek, március 21, 2008

Újra itt. Kellemes húsvétet. Ma van böjt, ugye? :-) Mert akkor bolognai spagettit főzök, fél kiló darálthusiból. :P

csütörtök, március 20, 2008

szerda, március 19, 2008

Duduk

Újra itt. Pöti mjuzik aktuális kedvenceim közül, Rolandnak (is) ajánlva. ;)


'99 Galant kombi

Újra itt. Tegnap megint autót vettünk, szokás szerint :) és egy relatív érdekes darabba ütköztem. '99 Mitsubishi Galant kombi, 2.4 motorral (ha jól látom, ráadásul GDI-moci) és kéziváltóval(!). Mindehhez gyári acélfelni és automata klíma... Nem is tudtam, hogy létezett ilyen kombinációban. Gondolom, valami svájci kivtel lehet, ott vol mindenféle furi darab. Tetszik. :) Kár, hogy nincs rá pénzem. :( Bár a fene tudja, nem nagyon vennék megint Mitsut, asszem....

kedd, március 18, 2008

hétfő, március 17, 2008

vasárnap, március 16, 2008

Újra itt. Ismét egy pompás időjárási témájú fotó az englishrussia.com-ról.

szombat, március 15, 2008

Újra itt. Süt a nap, lobognak az árpádsávok.

Bár, hozzáteszem, délelőtt Gödöllön csak egy darab volt, Zsuzsi elmondása szerint. (Én saaaaajnos éppen ebédet főztem. :-) )

péntek, március 14, 2008

brümmbrümm

Újra itt. Legyen valami kellemesebb téma is. :-) Egyik a megkapó, igazi "understatement"-et sugárzó stílusa, a másik ex-elvakultmitsubishirajongó mivoltom miatt. Elébb a briton: valamikor jó múltkor áradoztam az Aston Martin Vantage RS koncepcióról, hogy végre normális fékéket teszenk egy autó alá. Úgy tűnik, a szériagyártásra érett kivitel, a DBS is megtartja ezt a jó tulajdonságát:





És most tessék figyelni! Egy igazi brit sportkocsiban nem vesznek el a részletek sem. Kedvenc kütyüm: Nyeregtáska! :-)



Egyrészt a kivitel szép; tökéletesen megmunkált, gyönyörű színű, vastag, erőt sugárzó bőr. Másrészt a koncepció: a hátsó ülés helye úgyis használhatatlan, sokkal többet ér valami dizájnos és használhatónak is tűnő vacak. Eboy (advocatus diaboli :P ) persze rögtön feltette a kérdést, hogy mi a fenének a sok kis vacak táska meg zseb, és főleg minek két termosz, pedig nyilvánvaló! a.) esetben kávé és tea b.) esetben 1 termosz a drájvernek és
1 termosz a navigátornak. Középen az a hosszúkás, füles izé a.) esetben az összetekert térképlapoknak, ami túrázáshoz elengedhetetlen (spirálozott füzetekkel, mifenével úriember nem kezd) b.) esetben az összetekert plédnek, hogy legyen mit leteríteni a brit pázsitra, ha drájvernek kedve támad a navigátorra. :P az oldalt levő kistáska pedig nem lehet más, mint az autóskesztyű helye. Na jó, ez túlzás, ki a fene fog vágott bőr kesztűben egy ilyen, karbonszál-belsejű szinteversenyautót vezetni, de akkoris szép. :-)

(via motorauthority.com)

A másik, a mostanában sokat sztárolt és favorizált (és végre nem csak jó, hanem szép is) Mitsu EVO X tuningolt változatának első tesztje.
2008 Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-360 by HKS. Impozáns már a név is. :-)



Namost mégse írok erről :-( mert enyhe főnöki késztetésre meló jött közbe. Olvassátok el az eredeti cikket, itt van alább a link. És ha vki nagyon ráér, írja át magyarra helyettem. :-)

(via edmunds.com)

Fólia

Újra itt. Ma reggeli bölcsész-hírek:



Miheztartás végett közlöm, hogy ez volt az utolsó eset, hogy a tűzforró fixálóról leoperáltam a bölcsész által odaforrasztott fóliát - legközelebb szerviz jön, és az fizeti, aki elcseszte.

csütörtök, március 13, 2008

szerda, március 12, 2008

Melléknap

Újra itt. Egyik kedvenc orosz blogomról két gyönyörű fotó a melléknap jelenségéről:





(via englishrussia.com)

Újra itt. Esik az eső. No comment.

kedd, március 11, 2008

büdi

Újra itt. Gondoltam, megint beszólok a Kipszernek :-) de nem teszem. Végülis tényleg nem ők törték el a nyilvánvalóan jól megtervezett, gyártási hibától mentes, szovjetesen túlméretezett szennyvízvezetéket vagy szivattyút vagy akármit, amitől kakiszag van az épületben. A gépházban meg (ott hátul, azon a kis ajtón át látható) bokáig áll az izé - szóval az a barnássárga színű lötty, ami a fent nevezett penetráns bűzt árasztja. Sajnálom szegény vízvezetékszerelőket, akik eltorzult arccal, gumicsizmában csoszogva, reménytelenül próbálnak kezdeni valamit ezzel a reménytelenül feltorlódott fekáliatömeggel...

Mitsus dezájn

Nakérem, az alábbiak alapján ugyi megállapíthatjuk, hogy alapvetően senkinek nem tetszenek igazán az az ausztrál, gyári optikaituningos Mitsuk. Mindenesetre jelentkezzen, aki rajtam kívül a Grandisra szavazott, egy baráti vállveregetésben részesíteném. :) (kivéve persze, ha ez Eszti volt, mert akkor más terveim vannak... :P )



hétfő, március 10, 2008

Újra itt. Szétesett alattam, pontosabban mögöttem a szék. És nem azért, mert olyan rohadtul kövér vagyok, nem ez az első szétesett forgószék. Slankabb koleginák is jártak már így. A Kipszer ebből is az olcsó (értsd: fos) minőséget vette meg. (Gyula, én is tudom, hogy anno kipróbáltuk, de hidd el, hogy a mintadarabok nem ilyen lájtosak voltak.)

Újra itt. Volt valami érdekes, amit meg akartam írni, de elfelejtettem a HÉV-en...

vasárnap, március 09, 2008

200 dolláros olaj...?

Egy elemzésbe botlottam, hogyaszongya a Goldman Sachs elképzelhetőnek tartja a "nem túl távoli jövőben" a jelenlegi, 100 dollár / hordó körüli nyersolajár megduplázódását. Na az lesz még egy szép világ... mint Ausztrália az atomháború után - megtetézve mindazt az impotens EU és az idióta magyar gazdasági élet áldásaival. Önjelölt Max meg akad már most is elég. Csak éppen nem ilyen járgányokkal fogunk járni, hanem effélékkel.

Itt az eredeti cikk.
Újra itt. Be van borulva és tőtött káposzta lesz ebédre. :)

szombat, március 08, 2008

Újra itt. Esik az eső, én megrögtön indulok Kecskemétre. Szerintem már vezeti is elfelejtettem... olyan régen autóztam. :-( Apropó eső: kíváncsi vagyok, lesz e ma itthon internet. :-)

update @ este: volt internet. Kecskeméten is, sikerült az új gépükkel a gondatlan hülye nagyon rendes szomszédjuk wifijére teljes sávszélességgel felkapcsolódni. :-) Kocsi szarul fogyasztott, 6.5 átlaggal értem haza. :-( pedig volt már ugyanezen a körön 5.7-5.8 is. Kilóméteróra ennyit csal:

péntek, március 07, 2008

Újra itt. Kicsit süt a nap, megyek dolgozóba. Tegnap nem volt itthon internet, mert a múltkori szélvihar elszakította valahol az optikai kábelt, és azt cserélték reggel nyolctól du. ötig. De már van. Régebben akkor nem volt, ha túl hidegre fordult az idő, aztán egy időben meg az esőtől állt le mindig. :-) Ja és volt olyan is, hogy kikötötték. :-(

csütörtök, március 06, 2008

Teja

Aggyisten. Ma már jobban, csak szerintem teamérgezést kaptam tegnap. :-) Prince of Wales, Té Taragüi és mezei Pickwick citromos tea felváltva. Ütős volt... :-)

szerda, március 05, 2008

Mai mottónk:

"Amióta kikapcsolom lefekvés elött a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban…"

hülye munka

Újra itt. Mai állásajánlat a cv-online.hu szájton, a Coca-Colától. Nyilván csak a figyelemfelkeltés a célje :-) Szellemes.



Mitsubishi Prototype-S (5 ajtós Lancer, na)


Újra itt. Nincs kedvem sokat szöszölni képek linkelésével, úgyhpgy csak ezt az egyet nyomom ide, meg azt a linket, ahol az összes fotó van.

köhi

Újra idd. Beg vagyog vázva, bedeg vagyog, deb begyek dógozni. Köhh-köhh...

hétfő, március 03, 2008

Ausztrál Mitsu-modifikációk

Újra itt. Gyári kivitelű optikaituning-sorozat a Mitsutól, hogyaszongya "Panther". Merthogy komor fekete-ezüstök és a C-oszlopon 3 karmú mancs karmolásának nyoma is látható odamatricázva. Meg kicsit le van engedve a futómű. Mondjuk engem speciel, főleg a méret miatt, jobban emlékeztet pszikló-mancs nyomára :-) dehát gondolom, itt a konszepszijó a fontos. Nálam a Lancer és Pajero nemrossz, de olyan semmilyen inkább. A Pajer0 22" felnit meglepően elviselhetőnek érzem, talán mert eleve méretes darab a kocsi és nem tolakodóan nagynak látszanak a kerekek. A Lancer alapvetően okés, bár a felni itt sem tetszik, mert egyrészt szvsz túl nagy a 20", másrészt úgy néz ki, mintha spinneres lenne, ami már önmagában gáz. Kevesebb több lenne: 17"-18" (létezik 18"...?) kimondottan pofás volna. Az L200 abszolúte el van cseszve ezekkel a 22" felnikkel meg sima felületű utcai sportgumikkal, így erősen gettófighter a benyomásom. Az L200 teljesen másról szó (fáintos munkagép - Ede kedvéért: workhorse), hülyeség próbálkozni a más kategóriába (pimp) gyömöszöléssel. A Colt okés a csini 16" felnikkel, aszondom, hogy némi kompromisszummal teljesen vállalható. Ha nagyon kukacoskodok, akkor matt-ezüstben vagy titánszürkében kellene a felni, nem tükörkrómmal. Oszt jónapot.

A Grandis meg egyszerűen jó. Nem nagyon tudok belekötni, talán annyi, hogy az ötödik ajtó alatti felverődésvédő- vagy diffúzor-imitáció felesleges. De tényleg ennyi. Mondjuk Grandisnak annyira szép a vonalvezetése, akárhonnét nézed, hogy azt nehéz is lenne elcseszni. Még ebben a komor fekete színben is finomságot, könnyedséget sugároz. Napi használatra persze abszolut non-praktikus a szemre olyan 22" és /20-30 gumi, de optikailag semmi bajom vele ezen a kasznin.

Teljes galéria ide kattintva.

(via autoblog.com)

ööö....

Újra itt. Süt a nap. Nincs kedvem bemenni dolgozni.
Z34 Colt aktuális átlagfogyasztása. Ezzel továbbra sem vagyok elégedett:




Egy alsóközépkategóriás 1.6 kocsinál ez oké volna, egy 1.8-2.0 esetén nagyon jó - de egy 10 mázsa alatti, 1.3 városi kisautónál... háááát....

Ja, azzal meg kimondottana tököm tele van, hogy múlt héten immár negyedik vagy ötödik alkalommal kellett tompított-izzót cserélni.

update tegnapelőttről a kari honlaphoz: még most se működik. Ez már kínos. :-(

vasárnap, március 02, 2008

anal-ítika

Újra itt. Nézegettem itten a Google Analytics-en a nyafi logját, elérési adatait, és érdekes dolgot vettem észre. Jó, lehet, hogy másnak nem érdekes, hogy kutya se olvassa a blogot :) ellenben az postoknál (aloldalaknál) jött le valami. A blogon a legtöbbet látogatott oldal sokáig a T-72/BTR-80 című volt, csak most pár napja verte meg a Boyd Coddington haláláról feltett post. Ebben az az érdekes, hogy a T-72-es oldal kutyára nem érdekes, van rajta asszem 3 vagy 4 fotó és kész - mégis erre kerestek a legtöbbször. Namost felmerül az emberben a kérdés, hogy ha teletömök egy postot olyan szavakkol, hogy muff, szőke, szex, dudák meg ilyesmi, hogy a magyar nyelvben használatos, jóval leíróbb kifejezéseket ne is említsem - akkor ha rákeres vki ezekre a szavakra (márpedig rákeres, tudjuk, hogy a forgalom jó részét a szexoldalak adják), gugli kidobja eredménynek az adott postot? azaz abszolute nem odaillő kifejezésekkel tudnám növelni a blog látogatottságát. A válasz nyilván igen - pont pár napja volt eset, amikor usert kivágta a gugli, mert így növelte az oldal látogatottságát. Csak éppen nem lehetett látni a feliratokat, mert színtelen betűkkel írt.

Eredményhirdetés pár nap múlva. :-)
Újra itt. Esik az eső és én meg vagyok fázva, mint állat. Nyaff.

szombat, március 01, 2008

ciki

Újra itt. Hát ez kínos. Most, szombaton este az ELTE BTK honlapját keresve ez a kép jön be. Nem túl informatív. :-) Viszont kiderül a bölcsészet iránt érdeklődők számára, hol érdemes kick-boxot tanulni avagy bútorasztaloshoz, netán kárpitoshoz jutni. Végülis... :-) nekem meg folyton beszóltak, hogy az intézeti honlap 2-3 hétig az én nevem alatt regisztrálva, google-domain alatt volt látható. Az intézeti honlap legalább működött mindig. :-) A másik, ami (szerintem) kínos, hogy ebből a naív olvasó azt látja, hogy a karnak/egyetemnek nincs kapacitása saját domain karbantartásra, neadjistan szerverüzemeltetésre. Ami persze nem igaz; tudjuk, hogy korrekt módon karban van tartva a kari honlap, naprakész, informatív meg minden, sz'al alpvetően okés - úgy értem, amikor működik. :P Szerver és kapacitás is van elég, hiszen sok intézeti honlap a Caesar-clusteren fut, sőt az egyetem összes többi karjának honlapja is elte.hu domain alatt látható - ergo ELTÉ-s szerveren is futnak valszeg. A BTK (amikor működik), automatikusan átirányításra kerül az aspnet-hez. Hogy miért kell egy külső, kereskedelmi szolgáltató, nyilván nem 2 forintért....? Rejtély.

update másnap du. negyed négykor: még mindig ugyanez. Kivéve, amikor 404 hibát ír.

update hétfőn: sokadkézből származó helyi pletykák szerint a Bölcsészkar nem fizette ki a számlát a z aspnet.hu-nak, a tárhelyszolgáltatónak, mert pénzügyes kisistennek nem volt szimpatikus a dolog. Ui. hülyeségnek ítélte azt a számlát, hogy "webtárhely", és egyszerűen negligálta. Ha nem lenne szánalmas a szitu, akkor most fetrengve röhögnék az ilyen szemellenzős bürokrata idiótaságán...

Zoho

Próbaszöveg. Összetalálkoztam egy újabb webkettős alkalmazáscsoporttal, nevezetesen a zoho.com nevű hellyel. Ez itt a próba, hogyan tud a Zoho szövegszerkesztője együttműködni a gugli bloggerével. Hát, egyelőre úgy tűnik, hogy pompásan. Mindenesetre sokkal civilizáltabbnak tűnik a felülete, mint a Google szövegszerkesztője. Konkrétan a guglié elbújhat ezen felület mellett... :-) Engemet a korai WinWord, talán a 2.0 felületére emlékeztet, a Google Documents meg semmire. Kétségtelenül teljesen korrekt és használható az is, de ez sokkal inkább felhasználóbarát. Jelentős eltérés nincs közöttük tudásban, WinWord-jellegű felülethez szokott usernek a Zoho viszont sokkal könnyebben emészthető. A másik nagyon pozitív tulajdonsága, hogy offline is lehet használni. A Google Gears installálása után elvileg Google Documents is használható offline - ha hajlandó lenne. De nem az. ez viszont igen, nyom az ember egy "offline" gombot, és máris (na jó, kis bogarászás után) simán lehet netes kapcsolat nélkül dolgozni vele. Újra on-line kapcsolódva megkérdezi, hogy akarsz e szinkronizálni? Igen? Jó - és kész is. Néha kicsit nehézkes, akadozik benne valami - pl. kijelölni-törölni szövegrészt nem mindig sikerül azonnal. Negatív tulajdonsága, hogy az ismertsége, ennek következtében felhasználtsága sehol nincs a Google mellett.... Zoho több mást is kínál az online szövegszerkesztő mellett (táblázatkezelő, prezentációkészítő, webkonferencia, céges naptár), tulajdonképpen komplett online iroda használható vele. Ingyen. Jelen pillanatban a google/gmail/blogger ccount kiegészítésére tartom alkalmasnak. Úgy viszont nagyon.
Technorati Tags
Újra itt. Nem süt a nap, ellenben be van borulva. Szemerkél az eső és annyira gyorsan esett a légnyomás, hogy itt wisított a WS-1600, hogy viharveszély. Én meg jól elkaptam az influenzát a kölyköktől és a kávém* is hideg.

update #1 @ délután: Jó nagy szél volt pár percig, olyan 80+ km/h feletti lökéseket saccoltam alkalmanként. Ha kint lenne az anemométer a helyén... akkor most mondtam volna konkrét értéket. Jég is esett villámlás-mennydörgés közepette - elég furi.

*áj mín, mielőtt megszólna valaki, az az 1 rész némethosszúkávé + 4 rész tej, amit én kávénak hívok