csütörtök, november 29, 2007

'09 Outlander ....öööö.... izé... Forester.

Újra itt. Még egy autó, oszt' befejeztem, csak érdekes: első blikkre azt hittem, hogy Mitsu Outlander - pedig nem, ez az új Subaru Forester... :-0

Állítólag. :-)

'08 Dodge Challenger

Na kérem, aszongyák itten a hírek, hogy jövő héten elkezdődik az új Dodge Challenger SRT8 árusítása (pontosabban megrendelhetősége) az USA-ban, ennek alkalmából tolok ide pár fotót. Nemtom miért SRT8-nak említik mindehol, amikor jól láthatóan R/T jelzés van a hűtőrácson, nem ez. 37.995$ lesz az induló ára, ez papiron átszámolva 6.5 milla. Persze mire hozzánk ér, nyilván lazán ütni fogja a 10 milliót. Átvenni majd csak jövőre lehet a kocsikat. Szürkeimportbam, kizárólag - a Dodge közlése szerint limitált példányszámban készül a kocsi, így az EU nem is szerepel a hivatalos import-célok között.

A 6.1 literes Hemi blokk legalább 425 lóerőt nyom ki majd, legalábbis a Chrysler 300C SRT8-ban ennyi a teljesítménye. Érdekes, hogy a 300C bő 6 ezer dolcsival drágább... A Challengerből lesz fekete, ezüst meg ez a képeken szereplő HEMI-narancssárga (ahhoz képest nem is rossz, hogy különben nem rajongok az efféle magamutogató színekért), ötsebességes automataváltóval. A hatgangos kézire várni kell a következő modellévig - ó jaj, nem csak a magyarokat szivatják mindennel, hanem szegény jenki Dodge-vásárlókat is. :-)

updete @ dec. 2. - mégjobban szivatják őket: nem stimmel az ár, 40.095 dolcsinál kezdődik...






Bibi



Újra itt. Egy bizonyítékot tárok a világ elé, miszerint a bárányhimlő nem jár étvágytalansággal:



Dakar 2008


Újra itt. Rohadtnagy frissropogós sajtófotó a Mitsu 2008-as Dakar-csapatáról.

szerda, november 28, 2007

Acer AL2216W

Újra itt. Végül csak hozzám került a 22" TFT, bár nem nagyon vágytam rá. Így használat közben sem vagyok elájulva tőle... annyira széles, hogy ha a közepét nézem, akkor a két szélén már kezdődik a TFT betekintési szöge miatt egy tónusváltás. A betekintési szög végig azonos mind a 47 centi szélességen, én viszont nem lineárisan látok. Nagy előnye azonban, hogy az InDesign-ban valós méretben elfér két A4 egymás mellett. Nem mintha mostanában A4 méretű újságot kellene terveznem... :-( Mindenesetre impozáns, de otthonra nem kéne.






Sajtóhuba 2.

Újra itt. Az októberi "Sajtóhuba" post folytatásaként idézetek Ráth-Végh Istvántól. Kicsit tán száraz, a blogolvasáshoz szokott usernek fárasztó is lehet - ezért nem sok. Íme:

Magyar sajtóhibákat nem gyűjtöttem. Nem találtam elég bizonyosságot a hitelességükre. Többnyire a régi élclapok hordták őket egybe; külön rovatjuk is volt "Sajtóhubák" címmel. Egyik beküldő azt állította, hogy látott egy könyvet, amelynek címlapjáról kiesett egy betű, s a fordításra utalás így csonkult meg: "ordította X.Y." Más olvasó ezt a színházi hírt puffantotta le: "X. kisasszony e tehén kétszer lép fel." A végzetes betűcsere a "héten" szóval esett volna meg. Más: "A mennyezetről ragyogó suszterek ontották a világosságot." Végleg elveszítettem a bizalmamat, amikor egyik vicclap azzal dicsekedett, hogy a sajtóhibák fejedelmét fedezte fel egy vidéki újságban. Az illető lap végén így kellett volna megjelölni a szerkesztőt: "Felelős szerkesztő Katona József." Ehelyett a mondat így torzult: Félöles szőrkesztyű Katónak jó lesz. [...] A sajtóhiba állítólag III. Napóleon császári címébe is belekotnyeleskedett. Az államcsínyt bejelentő kiáltvány kéziratában így formuláztak meg egy lelkesítő mondatot: Jelszó legyen tehát: éljen Napóleon!!! A szedő a a három felkiáltójelet római hármasnak olvasta, s a nyomtatott szöveg már így szólt: Vive Napoleon III. A kiáltványt valamennyi lap átvette. Meg kellett hát maradnia a III. mellett, pedig a császári trónon Napóleon csak második volt. Ami különben logikusnak bizonyult, XVIII. Lajos analógiájára. [...] Sokkal nagyobb neveletlenségre is képes a sajtóhiba ördöge. Ferme = major, bérlemény. Femme = asszony. A sátán egy bérletet hirdető újságközleméynben az r betű helyére m betűt csempészett, s a betűcserével olyan galád értelmet adott a szövegnek, hogy még a komoly Larousse-lexikon is besorozta a megörökítésre méltó sajtóhibák közé. Az inkriminált mondat: Belle femme à vendre ou à lauer; très productive si on la cultive bien. azaz: Szép asszony eladó vagy bérelhető. Igen termékeny, ha kellően megművelik. A franciák nevettek a kisikláson, viszont Angliában hasonló esetnek komoly megbotránkozás lett a visszhangja. A Timesban egy látványos fejedelmi bevonulás alkalmára kiadó ablakot hirdettek. Egyik hirdetést kínos sajtóhiba ferdítette el: Két özvegy kiadó. (Window=ablak. Widow=özvegy.)

kedd, november 27, 2007

Mitsubishi concept-RA

Egyelőre csak kis rajzok - Eclipse-utódnak tűnik: S-AWC, 2.2 L4, változó sűrítésű/geometriájú turbó, 204 LE / 420 Nm. Dízel. Hoppá... :-o
Ha lesznek nagyobb fotók, majd frissítek.





csütörtök, november 22, 2007

Mikrobi



evvan

Újra itt. És itthon... Zsiga megfázással kombinált bárányhimlő, így bébifelvigyázok ma....

update @ 12:15

Nos, őfelsége valóban bárányhimlős, már van vagy 6 pöttyöcske rajta, de (mint a mellékletben látható) ez nem akadályozza meg a táplálkozásban:








szerda, november 21, 2007

Supercomputer 2.

Újra itt. Ha nem érdekel a számítástechnika, el se kezdd az olvasást.

Írtam régebben szuperszámítógépekről, megosztott számításról, mifenéről, most megint egy kicsit erről. Nem mintha sok közöm lenne hozzá :-) csak olvasgattam most a témáról és leírok pár érdekességet.

Idén novemberi lista szerint az LLNL IBM Blue Gene/L gépe a leggyorsabb szuperszámítógép, a teljesítmény 478.2 TFLOPS. Ez nem a csúcsra járatott érték, hanem tartósan képes ekkora számítási teljesítményt nyújtani. Valószínűleg nem amrad sokáig a csúcson: az IBM a nyáron bejelentette, hogy a második generáció Blue Gene/P el fogja érni a petaflopos határt, illetve bizonyos konfigurációban ütni fogja a 3 petaflopos értéket. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt közel nagyságrendi változás történik. (Ehhez érdemes olvasni egy cikket a Moore-törvényről.) Második helyen egy német BlueGene/P áll, jócskán lemaradva 167 terafloppal, harmadik egy SGI Altix állandó 127 teraflopra elegendő teljesítménnyel (igen, hasonló van a Országos Meteorológiai szolgálatnál - csak kisebb :-) ) Érdekesség, hogy a júniusi 7. helyezett novemberre már be sem fért a lista első 10 gépe közé, visszacsúszott a 12. helyre. A volt szoci országok közül (a németeket nem számítva, tuggyafene melyik cucc ossie vagy wessie ) a 33. helyen egy orosz HP van 34 terafloppal. Kína, India, Malajzia, olasz, francia, még több orosz, stb. és főleg rengeteg USA után a 200. helyezéstől a túlnyomó többség a kereskedelemben kapható gépek közül kerül ki, jellemzően olyan 8 teraflop körüli IBM BladeCenter HS21-esek. Gondolom nem meglepő, hogy a bankszektor és az IT-szolgáltatók dominanciája figyelhető meg itt... Végre a 428. helyen egy lengyel kommunikációs társaság (nem írja konkrétan melyik, de gondolom, valami mobilcég lehet) HS21-ese tanyázik - és kelet-európai ország nem is fért más az 500-as listába. :) Az 500. helyre egyébként 5929.6 gigaflops kellett - biztos vagyok benne, hogy a következő, 2008. júniusi listára már véletlenül sem fog felkerülni ez az user... :-)

A teljes BOINC-rendszer számítási kapacitása 2007 március 27-én meghaladta a 530.7 Tflop értéket (vagyis verte a BlueGene/L-t) úgy, hogy egyidejűleg 1.797.000 számítógép dolgozott valamelyik projekten; szeptember 3.-án elérte a 663 teraflopot. A legnagyobb és talán legértelmetlenebb közülük a SETI@home (én is ezt futtatom, mert mi a jó fenét kéne...) 1.4 millió számítógépe tartósan 270 teraflop körül teljesít. A Google szerverfarmjain cirka 450 ezer szerver van, ezek + a Googleplex a becslések szerint 126 és 316 teraflops közötti teljesítményre képesek.


A Folding@Home projekt 1 Pflops kapacitást mutatott fel szeptember 15-én, aztán egy héttel később, 23-án 1267 teraflopot. És egyre nő, egészen vad értékekkel. Itt az aktuális állás - értelmes feladatot találtak a Sony Playstation3-nak... :-)


Hozzátartozik a témához, hogy az előző postomban írtam konkrét értékeket a saját gépemről is. Megmondom őszintén, fingom sincs, honnét vettem akkor ezeket az értékeket :-) valószínűleg vadul összekevertem a végrehajtott utasítások számát a lebegőpontos műveletekkel. :-( Vagy mittomén.

Most alaposabban beleolvasva a témába, egész más, nagyságrendileg eltérő számokkal is találkoztam. Illetve sok különböző értékkel... Akkor ugye azt írtam, hogy 2 x 1.3 gigaflops ez az Intel 540 procis gép. Egy online szoftver szerint (linpack a hivatalos mérőeszköz a szuperszámítógépeknél is) a
komplett gép tud 220-240 Mflops körül. A mértékadónak számító Tom's Hardware SiSoft Sandrás mérése szerint a sima 540-es Pentium 9.7 gigaflops. Namost akkor...? :-) Na mindegy, nem lényeges a felhasználó szempontyábul - csak érdekesség. (update nov. 22. - a BOINC-kliens saját tesztje érdekes módon a legelső variációt támasztja alá, azaz thread-enként 1.3-1.4 gigaflops értéket mutat mindegyik ilyen procis gépemen. Core2Duo E6600 esetén 2.3 gigaflops magonként, Core2Duo E6420 = 2 x 2gigaflops, P4/2GHz = 1 gigaflop.)

Tegnap kaptunk valami cégtől 3 (mondom három) leharcolt Dell asztali PC-t (2 GHz P4, 256M RAM, 40 G vinyó); nagy büszkén, dékánhelyettes + Knipf tanárnő jelenlétében nyújtották át a karnak, Béla fotózott, csinadratta, stb. Kapásból memóriabővítést igényel mindegyik, de az egyetemi célnak (WinWord & Firefox) végülis ezek is megfelelnek... méghogy ide Core 2 Quad 3.0 Ghz... :)

Na, hogy eljutottam itt a végére a BlueGene-től a Celeron 2.0-ig... :-) RHR = Rough Hungarian Reality.

update (jóval később) ((csak most jutott eszembe a fotó))

Szóval ez itt azon gépek egyikének a bele, amit a nemtudommilyen cég rendkívüli jóindulatának köszönhetően kaptunk. Felhívnám a figyelmet a kép közepén látható, burrjánzópenészgombatenyézet-jellegű izére - ez nem más, mint egy vaskos, jól táplált porcica, ami rátelepedett a proci hűtőbordájára, és ott élte boldogan világát. A külső burkolat ütött-kopott állagát fotó képtelen lenne visszaadni, ezért nem is próbálkozok vele, de higgyétek el, nem egyszerű. :-)



Kultúrház 2

Érdekességképpen (nekem legalábbis az) kis Apocalyptica. Mindannyian a helsinki (azmáá nyugat...) Sibelius Zeneakadémián végeztek, cselló szakon.

hétfő, november 19, 2007

BOINC



BOINC statisztika. Eddig valahogy kimaradt, hogy készítsek egy ilyen összefoglalót - meg főleg hogy regisztráljak emiatt a boincsynergy.com-on. Magam számára is meglepő, hogy ahhoz képest, hogy már teljesen leálltam a Climateprediction-ról, még mindig a 311. helyen vagyok. :-)

Eszti

...csak h0gy megőrizzük az örökkévalóságnak:


szombat, november 17, 2007

Ömlesztve

  • Újra itt, éppen csak beugrásilag. Úgy látom, a szavazás Eszti kiütéses győzelmét hozza. :-) Igaz, Ági legalább 5 gépről szavazott, de ha beleszámoljuk, hogy az offline szavazók ugyanígy döntöttek, ez tulajdonképpen bele is fér.
  • Gmail túlvan az 5 gigabájt háttértáron. Vajon megáll ittvalahol vagy megy tovább?
  • Asszem nagyon megszivatott egy szegedi TeszVesz-user, még a fejem is megfájdult belé. Ha majd kevésbé leszek ideges emiatt, elmesélem.
  • Találtam két új BOINC-projektet magamnak: az egyik az Orbit@home lesz, ha majd publikussá válik; a másik pedig a MilkyWay@home - ez már fut, bár vannak problémák a kliensekkel, de majdcsak felnő.

szerda, november 14, 2007

Szavazzatok!

Újra itt. Merthogy megúsztam. :-) Eszti kollegina le akart gyilkolni tegnap a saját papírvágó ollómmal (bár MeMo szerint nem is, csak levágni valami alkatrészt rólam), amiért szavazástra bocsátottam... pedig hát mit tehettem volna? Alapítsunk Kuki Eszti Fan Clubot? Hogyan másként fejezhetnénk ki a rajongásunkat Károllyal? Húzzuk meg a haját? :P

Emberek! Szavazzatok Esztire!!! (itten kissé balrább) Az Avar Felszabadítási Front is rá szavaz! Nix szőke, barna, fekete, vörös (na jó, az kicsit igen) csakis Eszti! Eszti!! Esztiii!!

hétfő, november 12, 2007

Tirpitz

Újra itt. '44 november 12-én, azaz pontosan 63 éve süllyedt el a Kriegsmarine egyik büszkesége, a 253 méteres Tirpitz csatahajó - az Európában valaha is készült legnagyobb csatahajó.



Nagyobb rajz itt, alább a korabeli, brit filmhíradó az elsüllyesztésről:










Itt egy nagyon részletes és alapos ismertető (angol nyelvű) a hajó minden egyes technikai részletéről, kitűnő rajzokkal. Ide kattintva pl. a fegyverzet elrendezése látható.

Érdekesséh, hogy a hamburgi Blohm & Voss hajógyárban épült az "Elbe 17" nevű dokkban (itt ez előtérben a világ legnagyobbutaszszállítója); ott, ahol a mind a mai napig a német haditengerészet nagyobb hajóegységeinek jó része mellett számtalan méregdrága luxusjacht is készül.

I hate mondays (too)

Újra itt. Atomjaira hullott a zárszerkezet. Eltörött benne az a bigyusz, amit a kilincs mozgat. Spiáterből van, ami eleve rideg anyag és gondolom, a hidegben egyszerűen elpattant. Amikor Zsiga tiszta izomból megrángatta. :-) Ez már a második ilyen bigyó,a mit gallyra vágott a gyerek. Úgyhogy bütykölök. :-(



Update 9:35
Na a az kész lett, amiből kioperáltam a bigyusz pótlására egy másikat, mivel a töröttel végül nem tudtam mit kezdeni. Olyan fos minőség, hogy szinte a munkahelyemen érzem magamat, a Kipszer alvállakozói raktak ilyen hulladékokat mindenhová. (Kivétel az éttermeik - meséltem már, hogy a Rákóczi 5.-ben összesen 3 darab Kipszer-étterem van?) Már csak össze kell rakni, helyére rugdosni és háváj. Asszem nem állok lakatosnak. Bár fene tudja, 100% hogy a mostaninál még az is jobban fizetne... :-/

vasárnap, november 11, 2007

Fibernet

a.) Újra itt. Vicces ez a Fibernet. Esik 3 centi hó és a műholdas adások eltűnnek a kábelhálózatból. :-) Marad a földi sugárzású M1, TV2 meg RTL Klub, a többin feketeség vagy teszt-csíkok. Hát igen, kemény feltételeket állít a XXI. sz. technika elé ez a szélsőséges közép-európai időjárás.... :-) Emlékszem, régebben akkor tűnt el minden, amikor esett az eső, valamelyik erősítő folyton beázott. Mindesesetre begyújtottam a kandallóba, hogy ha az ugyanezen kábelen érkező internet is eltűnik, akkor is maradjon valami kommunikációs lehetőség.... :-) végülis csak a sávszélesség lesz némileg kicsinyike, amíg nem bővítem analóg verbális és metakommunikációs lehetőségekkel....


b.) Mivel az autók színéről indított szavazás érdektelennek bizonyult, ma este lezárom, és kihirdetem, hogy legszebb szín a "British Racing Green" (mert nekem az tetszik és kész) és gyorsan kitalálok valami izgalmasabb kérdést. Nem, MeMo, nem lesz benne muff. :P

Zikzik


A szezon első hava. Olyan nagy, kövér pelyhekben hullik 12:05 óta, mintha valami hollywoodi stúdióban vatta-hóesést rendeznének; vagy egy téli Micimackó-epizódhoz keresnének látványtervet. :-) Pedig ez igazi, ha nem is lesz tartós. Egy hete még szép, kellemes őszi idő volt, gyönyörű fényekkel...

Matyi végre boldog, már másfél hónapja arra várt, hogy Szilason is legyen hó. Szerintem ha olvasta volna a múltkori szavazást, ő biztosan Finnországot választotta volna, mert ott gyakran havazik. :-)

Update 15:30
Még mindig esik. 3-4 centi lehet, ami nem sok, de szánkózni már lehet rajta, úgyhogy szerintem az utca összes gyerek kivonul, hogy még sötétedés előtt kipróbálja. :-) Messze van még az osztrákok "1 nap alatt 1 méter" teljesítményétől (ilyen náluk sosem lesz), de végre téli hangulat. Lehet, hogy a karácsony is fehér lesz...?

péntek, november 09, 2007

Röpcsik

Csak úgy pár fotó 3 szokatlan formájú, sorozatgyártott üzelti repülőről. Írni most nincs kedvem hozzájuk, elég érdekesek a fotók is szvsz.

AASI JetCruzer 500:


Beech Starship (még 5 repül a legyártott 50-60-ból)





Piaggo P180 Avanti II. (nekem speciel ez jön be). A fenti műszerfal még a hagyományos, az Avanti I. gépé, alul az új Avanti II., a jelenleg is gyártott. Pöti differansz a kettő között, mi?









És végül erről a gépről egy szuperjó szerkezeti rajz és magyarázat, .pdf-ben. (Achtung-Achtung, 4.8 megás fájl.)

Szavazás: Hova?

Juj de izgi... Florida vagy Írország fog nyerni? :-) Az már látszik, hogy a Cenaturi Prime kiesett, pedig én arra szavaztam. Lehet, inkább Alfa Centaurit kellett volna írni a közérthetőség kedvéért, mert a Centauri Prime-ról senki nem tudta, hogy mi az. Pedig csak jelképes: másik bolygót akarok...

Update 21:20
Holtversenyben Florida és Írország nyert, harmadik helyezett Új-Zéland. :-) MeMo friss élményei szerint Florida 60-70%-ban latino és mivel spanyolul nem tudok, ez kiesett - ergo marad Írország. ;-)

Minnyá indul a következő szavazás. :-)

csütörtök, november 08, 2007

Munka

Dolgozom. Mármint perpillanat. Hát normális vagyok én? Ahelyett, hogy filmet néznék vagy alukálnék, azzal cseszem el az időt, hogy a 2 nappal ezelőtt elém rakott DUfU-t próbálom valami civilizált külalakba önteni, mert ha reggel nem kapja meg a nyomda, akkor nem lesz kinyomtatva a 17.-i konferenciára. Mondjuk a kutyának nem hiányozna ha nincs kinyomva, mert valszeg a kutya se olvassa és főleg a kutyának se hiányzik, hogy az amúgy is szűkös költségvetéséből az Intézet fizesse ezt a hülyeséget... Mért vagyok én ilyen birka, hogy kijavítom egy műszaki szerkesztésre alkalmatlan valaki munkáját ahelyett, hogy hagynám a vérbe, jelenjen meg rondán és szégyellje magát az a más....? :-(

Update 1 @ 22:46
Van itthon kaja, hozott a zanyukám. Megyek, eszem egy vajas zsömlét. Addig sem hallgatom a Dead Can Dance-ot. Tulajdonképpen egész idegesítő néha.

Update 2 @ 23:00
Ilyen lett a vajas zsömle (nekem nem zsemle):

Csalamádé is került rá, aus Wetschesch. Alatta egy Meleagris gallopavo elpusztult tetemének maradványaiból darálással trancsírozott, fehérjekicsapatott izé csoffad. Egész jó. De csak mert nincs itthon sajt. Miközben készült, megláttam a lekvárt a hűtőben, amiről Erich Kästner Május 35 című regénye ugrott be. Abban van valami szöveg, hogy Izé bácsi és Hogyhíjják szoktak maguknak főzni olyan reformkonyhásat, hogy sült csirke tejszínhabbal meg babfőzelékkel kevert tojásleves, aztán várják, hogy mikor lesznek rosszul - valami ilyesmi, nem emlékszem konkrétan. Gondoltam, megpróbálom, hogy mi lenne, ha a zsömle egyik fele csalamádés-husis lenne, a másik meg lekváros, aztán összeborítom. Végül lebeszéltem magamat róla, valszeg nem lenne senki túl vidám, ha éjfél körül végighánynám a lakást. Apropó Kästner. Idézek a DUfU egyik tanulmányából. Tudományos munka, figyelj. Aszongya:

" Didaktischer Kommentar: Erich Kästner (1899-1974) war ein deutscher Schriftsteller."

Wow. Érdemes a bölcsészkarra járni. :P

Update 23:32
Még csak a 80. oldalon járok, de már marhára unom. Találtam egy Diane Arkenstone-albumot, most azt hallgatom. Kellemes New Age jellegű háttérzene. Látszik, hogy erősen süllyed a színvonalam, máskor ilyenkor rendes smooth jazz vagy későreneszánsz táncok van a fülemben.

Update 00:20
Most volt 2 lájtosabb cikk, amiben kevesebb javítanivaló akadt, így máris a 105. oldalon járok. Tiszta merő egy sikerélmény ez az éjjel. Boszorkányok órája van. Vagy volt. Kb. Vagy a vámpíroké? Mindegy. Ilyesmi....


Update 01:02
Na elég volt. Még egy cikk van hátra, meg az apróságok, kolofon, tartalomjegyzék, mifene. Emiatt az utolsó cikk miatt Viktor (nem a Viktor a Takarító, hanem Viktor a Nyomdász) lesz ideges, mert tele van halvány tónusú színes képekkel, amit szürkében kellene visszaadni majd. Cikkszerzőkkel vagy nem sikerült közölni, hogy nem kéne színes illusztrációkat gyártani a műveikbe, mert senki nem fogja a színes nyomás költségeit felvállalni; vagy fogalmuk sincs róla, hogy egyáltalán létezik ilyen probléma; vagy esetleg tudják, de szarnak rá, mondván szívjon vele a műszaki szerkesztő.

Gudnájt.

Update 07:30
Guddéj... Nem bírtam ötkor felkelni. Elszoktam az éjszakázástól. Már csak 1 cikk van és az átolvasás. Ismét szép skót felföldi időjárás van, tiszta, hűvös levegő, szinte harapni lehet. Ahogy kiszagoltam a házból, egy cseppet se lepett volna meg, ha skót dudák hangját hozta volna valahonnét a szél. :-)

Update 09:00
Kész. Töltöm fel FTP-vel a nyomdának, és már megy is montírba ma délelőtt. A komplett DUfU-szerkesztőség pedig jön nekem sok mogyoróscsokival. Így is maradt benne pár hiba illetve nem szép tipográfia, de 2 nap alatt mit várnak...?

szerda, november 07, 2007

HP



Vettem egy HP dc7700 asztali PC-t. Elég jó cuccos, 4 giga RAM, 2x150 giga RAID vinyó, E6600 proci. Hozzá egy 22 collos, szélesvásznú Acer monitor. Eddig szép. Nade a monitor 1680 x 1050 pixeles felbontást szeretne, ezt meg nem tudja a zseniális alaplapi Intel GMA 3000, csak 1400 x 1050 vagy 1600 x 900. Most akkor mit csináljak ilyenkor? Vegyek új monitort? Vegyek új videokártyát? Vagy hagyjam a francba így, mert úgyis bölcsésznek lesz...? ;-)

(Arról most nem beszélek, hogy a szolgálati fényképezőgép, a múzeumba illő Kodak dx3500 milyen homályos, fos képeket csinál. Nemtom Erika mi a fenének rejtegette évekig...)

vasárnap, november 04, 2007

Őfelsége II. KicsiZak


Az örökösök kisebbike újabban csak ilyen kiszolgálások között hajlandó esti mesét nézni. Az elé halmozott kakaóspalacsinta-halmok csak nem fértek a képre. :P

Mjuzik 2.

Megint vasárnap, itt a múltkori zene folytatása; most Lisa Kelly énekel, Máiréad Nesbitt hegedül. A két dobost is érdemes figyelni kábé a felétől; nekem tetszik, ahog szinte tökéletesen szinkronban vannak. Aki pár éve szerette és látta a Lord of the Dance című Flatley-mjuzikelt, az ott láthatta az előtérben a hegedűs Nesbittet is ugrabugrálni ;-) Lisa Kelly meg a Riverdance-ben szólóénekelt.



I hear your voice on the wind
And I hear you call out my name

"Listen, my child," you say to me
"I am the voice of your history
Be not afraid, come follow me
Answer my call, and I'll set you free"

I am the voice in the wind and the pouring rain
I am the voice of your hunger and pain
I am the voice that always is calling you
I am the voice, I will remain

I am the voice in the fields when the summer's gone
The dance of the leaves when the autumn winds blow
Ne'er do I sleep thoughout all the cold winter long
I am the force that in springtime will grow

I am the voice of the past that will always be
Filled with my sorrow and blood in my fields
I am the voice of the future, bring me your peace
Bring me your peace, and my wounds, they will heal

I am the voice in the wind and the pouring rain
I am the voice of your hunger and pain
I am the voice that always is calling you
I am the voice

I am the voice of the past that will always be
I am the voice of your hunger and pain
I am the voice of the future
I am the voice, I am the voice
I am the voice, I am the voice