péntek, július 27, 2007

Ikonok

Találtam néhány aranyos ikont a http://ikon.inf.elte.hu/~gazics/firevuk/ oldalon, a népnemzeti geek-ek nagy örömére. Magyarizált Thunderbird, Explorer és Total Commander. Kedvencem a FireVuk. :)



Cukiság-index 100% :)

péntek, július 20, 2007

Meleg

Mai maximum (és abszolut maximum itt Szilason, amióta mérek legalábbis) 41.1°C volt HLT 14:52-kor.

Csak úgy, 2

kedd, július 17, 2007

Hiba 2.

A káromkodásokat nem idézem, mert egy életre kitiltanám saját magamat a kifejezésekért, a kiváltó okot viszont lefotóztam. Valaki (gondolom) a múlt héten színes, kétoldalas Sony-katalógusokat másolt. Végülis, jó dolog a Bölcsészkar... Egy darabig másolta, aztán amikor a gép leállt, otthagyta a sunyiba szó nélkül, kínlódjon vele a következő user. Se egy cetli, hogy "bocs, elbasztam", se egy e-mail, se egy telefon, semmi. Csak úgy frankón otthagyta bekapcsolva a gépet. Na hát következő user megkínlódott. Negyedóráig szedtem a kurva forró fixálóhengerről a feltekeredett papírokat. Akárki is volt, jön nekem egy nagy kólával, mogyoróscsokival és főleg egy bocsánatkéréssel. Grrrr.



Hiba

Sajnos nem nagyon látszik, mert a telefon nem tud makrózni :) de a lényeg talán látható. Már az azstali telefon is kezd hibaüzeneteket kiírniogatni....



vasárnap, július 15, 2007

Rönyó-nap a Hungaroringen

Állítólag 50 ezren voltak.... és az biztos, hogy 33°C melegben ennyi ember nem egyszerű. Mi délig bírtuk. Mindenesetre asszem máskor már nem fogok a Super Gold tribünön, a célegyenessel szemben ülni.... :)


A pi... akarom pompomtyúkokból csak ennyit lehetett látni összesen. Az autókból többet, bár nem túl sokat. Ezek a kétleteres izék (gondolom anno ezt hítták Forma Renault-nak) nem is voltak annyira érdekesek. Később, a 3.5 V6 mocival szerelt Dallara-vázas sorozat már izgibb volt, azoknak végre a hangjuk is rendes versenyautó-hang volt. Sajna a Mégane-kupát nem láttam, pedig az még érdekelt is volna. Mégane annyiban, hogy egyedi csővázon utcai Mégane-stílusjegyeket mutató műanyag kasznielemek. Igazán érdekesnek a régebbi Renaultok bemutatóját találtam. Volt valami igen ősi járgány, úgy saccperkábé az 1910-es évekből, hatalmas tapsot kapott minden alkalommal. Régi F1 és (gondolom) hegyi- vagy valami hosszútávú versenyre épített karosszériás autó is volt, a legnépszerűbb viszont a két rali R5-ből a piros-kék volt. B-csoportos R5 Maxi Turbonak néztem... de hát sose ismertem a Rönyókat (se). Láthatóan élvezettel produkálta magát az user :) már a célegyenesbe driftelve jött be, ahányszor csak áthaladt, megforgatta a kocsit. Sajnos nem tudom, ki vezette, a hangosbemondóból mintha Jean Ragnotti nevét véltem volna kihallani.




Volt lehetőség kerékcsere-versenyre is, ezen az izén. Versenyen a gyakorlott, összeszokott szerelők 5 sec körül cserélnek gumit, de ők ugye hárman jutnak egy (!) kerékre. Az első csavaroz, második leveszi a használtat, a harmadik feldobja az úja, az első meg pikkpakk visszacsavarozza, ágyő. Ehhez képest szombaton valaki állítólag 8 másodperc alatt megoldotta, ami piszok jó teljesítmény. Lehet, már meg is keresték egy kész szerződéssel. :) Én nem akartam blamálni magamat, sztem 30+ sec lett volna az időm - tutira elgurul a kerék, kicsúszik a kerékanya, akármi. Volt ott egy bő 30-as, szemüveges, egész jó nőci, bokáig érő hosszú szoknyában - alig 12 sec alatt cserélt. Nemsemmi.


Matyi a szimulátort próbálhatta ki, tök rendesek voltak, hogy beengedtek, mert pár centivel a minimum-magasság alatt volt a gyerek. Nagyon koncentrált... :)


Zsiga kicsi mindehhez, ő az arcfestésnek örült. Oroszlán akart lenni vagy tigris. Vagy valami ilyesmi, lényegében olyan ragadozó állat, ami hangosan tud ordítani. :) Annyira jól sikerült, hogy többen lefotózták.

Mielőtt eljöttünk, ma egy Mégane kombit vettünk. 1.5 dCi 106 paci, digitklíma, 4 e-ablak, "keyless go", 5 liter alatti fogyi - és mindehhez bazi nagy (legalábbis nekem, a Colthoz szokott embernek) csomagtartó. Teljesen korrekt, 4.2 milliós áron adták.


Szemben az Aquaréna zsúfolásig tele. Nekünk nincs rá lehetőségünk (na jó, én persönlich akkor se mennék be, ha ők fizetnének érte), így maradt a gyerekeknek az otthoni pacsálás.




Mivel a következő fizetést megvárom a kombival (éppen nem volt nálam ennyi pénz), így legalább a gyerekek stílszerűen, Renault-os bögrébe kapott kakóval zárták a napot. :-)

szombat, július 14, 2007

Galaxy Analysis, 1

Ez az első érdekes kép, ami szembejött velem a projekt során:

Szerintem intersztelláris űrhajót ábrázol, amint éppen elhúz a Naprendszer mellett. :p Nesze nektek SETI-kutatók. ;)))

csütörtök, július 12, 2007

szerda, július 04, 2007

Ma

Friss tanszékvezetőnő (permanens jelszavak: a.) most b.) nagyon fontos c.) nemzetközi ) ugráltatott bennünket. Persze mi vagyunk a hülyék, hogy hagytuk, nem a tud. munkatárs meg nem az én feladatom a cűgőlés. Akit kedvelünk, annak persze szívesen segítünk... szóval magam sem értem, hogyan tudott rávenni erre. Mindegy, miközben az iroda egyik végéből a másikba tologattuk a szekrényeit és vissza, legalább valami érdekeset is láttunk a Rákóczin,a Hooligans éppen videoklipet forgatott menetben. Vicces volt: ahogy megállt a kocsisor, csend lett, rajongók leengedtek. Kocsisor elindul, rajongók csápolnak és visítanak, dobos veri a dobokat, énekes playbackból üvölt. 30 méter után állj. :-) 3 perc múlva vissza az ellenkező irányba, aztán 5 perc után megint vissza. :) A második képen (aminek minőségéért elnézést, Sony-Ericsson W850i nem képes finomabb JPG-tömörítést használni) látható, hogy a sajtófotós kislány lelkesen fényképezett bennünket Károllyal az erkélyn. :)




A csicskáztatásért kárpótolt bennünket a látvány, ami kolléganők formájában az épület sarkánál fogadott :)


kedd, július 03, 2007

M0

Kistarcsa és Cinkota között építik az M0 autóutat. Pár hét alatt elhordták a fél dombot... ez a kép a HÉV-ből készült. Régen, ugyanezen a helyen, a sínek szintjétől kb. 3-4 méterrel magasabban volt a domb teteje...